baniPeste o mică avere au dat poliţiştii de frontieră de la Curtici, atunci când au descoperit, ascunşi în bagajele unei femei aproximativ 600.000 dolari şi 45.000 euro. În timpul audierilor, femeia nu a putut justifica  provenienţa banilor şi a recunoscut că ea doar efectua un transport contra sumei de 150 de dolari.
Printr-un control de rutină, prin sondaj a fost descoperită valuta din valizele femeii. Poliţiştilor de frontieră nu le-a venit să creadă peste ce au dat atunci când au deschis bagajele şi au găsit banii frumos aranjaţi în teancuri.
„La Punctul de Trecere al Frontierei Curtici, judeţul Arad, cu ocazia efectuarii  formalităţilor de ieşire din ţară asupra pasagerilor trenului internaţional „Ister”, care circulă pe relaţia Bucureşti-Budapesta, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra cetăţenei române Liliana D., în vârstă de 43 ani, domiciliată pe raza judeţului Călăraşi. Astfel, în bagajele personale au fost descoperite mai multe pachete înfăşurate în folie de plastic şi lipite cu bandă adezivă în care se găseau diferite sume de bani. În urma inventarierii sumelor de bani s-a stabilit că femeia avea asupra sa 599.165 dolari SUA şi 45.315 euro”, a declarat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
În cadrul primelor verificări, femeia a declarat că a primit geanta cu bani în Gara de Nord, din Bucureşti, de la un cetăţean chinez, pentru a o preda la Budapesta unei alte persoane, urmând să primească la finalizarea aceastei tranzacţii suma de 150 dolari.
Poliţiştii de frontieră au sesizat Garda Financiară Arad, pentru conti­nuarea cercetărilor, pe linia încălcării prevederilor Legii 656/2002 referitor la prevenirea şi sancţionarea spălării banilor. În acest sens, banii au fost număraţi şi verificaţi la o bancă din municipiu iar la final femeii i s-a luat o declaraţie şi s-a întocmit un proces verbal.

Recomandările redacției