O femeie-căpitan din armata afgană a fost salvată de militarii britanici: „E o senzație minunată când ajungi în interiorul aeroportului”

0
240

Militarii britanici au reușit să ajute o femeie-căpitan din armata afgană să treacă, împreună cu familia ei, de toate filtrele de securitate talibane și să ajungă în siguranță în incinta aeroportului din Kabul, informează ministerul britanic al apărării.

Muraal este o femeie care a lucrat 8 ani în armata afgană. În momentul în care talibanii au intrat în Kabul, Mural avea gradul de căpitan și avea postul la fostul Consiliul Național de Securitate al țării.

„Am avut de făcut față mai multor provocări”, a declarat Muraal despre momentul în care s-a decis să părăsească țara și să ajungă la aeroportul din Kabul. „Prima provocare: cum să ieșim din casă. Întreg orașul se afla sub controlul talibanilor, iar intrarea în aeroport era extrem de aglomerată. Talibanii controlau accesul în clădire și nu lăsau pe nimeni înăuntru”, a declarat femeia-ofițer din cadrul armatei afgane.

Muraal a spus că trecerea printre porțile aeroportului a fost momentul cel mai dificil. „Erau mulți oameni lipiți de ele, unii se aflau acolo de câteva zile și încercau să intre. Din nefericire, talibanii controlau primul și al doilea punct de acces și a fost dificil pentru membrii familiei mele să treacă”

„În cele din urmă, cu ajutorul militarilor britanici, am reușit să intru și sunt extrem de bucuroasă. Este o mare ușurare. Sunt extrem de fericită că am reușit să ajungem până aici”, a mai declarat Muraal, într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a ministerului britanic al apărării.

Afgana a declarat că intenționează să-și continui studiile în UK. „Sper să pot ajuta armata britanică cât de bine voi putea”, a adăugat ea.

„E o senzație minunată și o mare ușurare când ajungi în interiorul aeroportului”

„Cred că familia mea e în siguranță acum”, a spus Muraal.

Conform datelor ministerului britanic al Apărării, de la 13 august și până în prezent, UK a evacuat un număr de 8.458 de persoane. Dintre acestea, 5.171 sunt cetățeni afgani. Nouă avioane militare britanice au părăsit Kabulul în ultimele 24 de ore.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.