În această dimineață, în jurul orei 08:30, Detașamentul de pompieri Ineu- Garda de Intervenție 2 Chișineu-Cris, a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu în localitatea Zerind.

La intervenție s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială SMURD, în sprijin fiind solicitat și SVSU Zerind.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în interiorul unei clădiri de locuit, fost canton CFR.

În apelul telefonic s-a făcut precizarea că este foarte posibil ca în locuința cuprinsă de flăcări să fie surprinsă o persoană dar și butelii.

După localizarea incendiului și pătrunderea pompierilor în interior, a fost găsită o victimă de sex feminin, în vârsta de 85 ani, decedată.

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore de intervenție, fără a se propaga la alte imobile.

În incendiu au ars bunurile din cele două camere ale locuinței.

Cauza probabilă a incendiului a fost „coș, canal sau burlan de evacuare a fumului necurățat, cu defecțiuni sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil”.

Chiar dacă sezonul rece este pe sfârșit, reamintim populației: hornurile trebuie sa fie curățate, reparate și amplasate la o distanță de siguranța fata de materialele combustibile(grinzi), este interzisă depozitarea in podurile caselor sau in apropierea coșurilor de fum a materialele ușor combustibile”, au declarat reprezentanții ISU Arad.

Recomandările redacției