O femeie din Angola care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosind un pașaport francez care aparţinea altei persoane. Însă poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat femeia datorită fizionomiei diferite față de imaginea din pașaport.

În data de 01.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager într-un autocar cu destinația Austria, o femeie care s-a legitimat cu un pașaport simplu emis de autoritățile din Franța.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din pașaport există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări”, transmite purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Arad.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Angola, în vârstă de 64 de ani, care a intrat legal în ţara noastră în baza paşaportului personal.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Recomandările redacției