substituirePoliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documentul unei alte persoane. În urma cercetărilor, aceştia au descoperit că era vorba de o femeie cu cetăţenie spaniolă, care a venit în România în vizită la concubinul său, un dâmboviţean.
În data de 24 iulie, în jurul orei 14.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un microbuz înmatriculat în România, o persoană de sex feminin care s-a legiti­- mat cu o carte de identitate emisă de autorităţile spaniole.  Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografie, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.
Totodată, a mai fost condus la sediu şi cetăţeanul român Georgian D., în vârstă de 34 de ani, din judeţul Dâmboviţa, pasager şi el în autoturism, care a declarat că este concubinul femeii. În urma verificărilor specifice efectuate prin intermediul punctului de contact Oradea, s-a stabilit că este vorba de o femeie de cetăţenie spaniolă Yolanda Padilla C., în vârstă de 25 de ani. Aceas­ta a declarat că în urmă cu aproximativ trei luni a sosit în România împreună cu numitul Georgian D., în vizită la părinţii acestuia, iar în urmă cu o săptămână femeia şi-a pierdut cartea de identitate spaniolă.
Deoarece nu poseda alte documente de identitate şi-a sunat o prietenă din Spania care i-a trimis cartea de identitate cu care s-a legitimat la controlul de frontieră.  „Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar concubinului femeii i s-au întocmit actele premergătoare pentru complicitate la fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se im­pun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, comisar-şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției