O femeie însărcinată şi un copil au fost răniţi în accidentul cu zece maşini de la Podgoria

0
285

accident

Accident teribil pe un bulevard intens circulat din Arad: 9 autoturisme şi un autobuz cu călători s-au lovit între ele, după ce şoferul autocarului ar fi scăpat vehiculul de sub control. O femeie însărcinată, pasager în autobus şi un copil dintr-o maşină implicată în carambol au fost luaţi de medici şi conduşi cu ambulanţele la spital.

Accidentul în lanţ a avut loc miercuri seara, la aproximativ 50 de metri de Consiliul Judeţean Arad, pe strada Corneliu Coposu.

Totul s-a petrecut, spun martorii, după ce şoferul de autobuz ar fi scăpat vehiculul de sub control, iar maşina a lovit toate autoturismele din faţa sa. Se pare că, prima mașină lovită a fost un taxi, care a fost prins la mijloc în carambol. Au fost lovite și unele mașini din parcare, astfel că, la ora 20.00, încă se căutau aparținătorii mașinilor lovite. Șoferul autobuzului nu a mai putut controla volanul și autobuzul astfel că a lovit o mașină care au fost proiectată în cele din față.

 „Din primele cercetări efectuate la fața locului, în timp ce se deplasa pe strada Corneliu Coposu spre Podgoria, șoferul autobuzului nu a respectat distanța regulamentară față de autoturismul aflat în față, intrând în coliziune cu acesta. A urmat o tamponare în lanț, în care au fost implicate alte opt mașini aflate în coloană. În urma impactului, a fost accidentat ușor un minor de 8 ani. Se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Lorena Pîrvulescu.

Toți șoferii au fost testați cu aparatul alcooltest și rezultatul a fost negativ, în toate cazurile.

„A lovit şi aici şi acolo, maşina băiatului e praf. Eu numai ce mi-am cumpărat maşina”.

„A intrat în noi, cel cu BMW-ul, şoferul autobuzului a simţit că sare în sus maşina şi s-a băgat peste maşini, ne-a împins”.

Cele 10 autovehicule avariate au fost împrăştiate pe două benzi, în parcare şi pe trotuar. O femeie însărcinată, pasagera în autobus şi un copil au fost răniţi uşor şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, ambii fiind transportaţi la urgenţe.

„Habar nu am, am trecut de autobuz şi am auzit ceva buşituri în spate, am sperat să nu intre în mine, dar ghinion. Am auzit că sunt opt maşini”.

Toţi cei implicaţi au fost chemaţi în faţa agentului constatator să dea explicaţii. Poliţistul a rămas şi el perplex când a realizat că are de audiat atâtea părţi implicate.

„Cine mai e şofer, şoferii, chemaţi-l pe domnul cu autobuzul, doamna cu Opelul, haideţi vă rog. Până la urmă sunt 8-9 şoferi”.

Explicaţiile, în faţa poliţistului: „Domnul parcase, oprise autobuzul, era cu avariile, atunci eu am intrat frumos, am vrut să intru, dar nu am putut. După care dânsului i s-a pornit autobuzul brusc, dintr-odată, m-a luat din lateral plin, m-a întors şi a avut viteză destul de mărişoara”, a spus taximetristul. Şoferul autobuzului susţine că nu avea viteză pentru că a plecat de pe loc. Acesta, care se pare că a fost neatent, conform martorilor, a suferit şi el un şoc. „Mă simt foarte rău, nu pot vorbi, lasă-mă omule, mă simt foarte rău, nu pot”, a spus şoferul autobuzului.

„Toţi sunteţi vinovaţi, el a stat la alimentară, ăştia au ieşit, că au avut loc. De aici din colţ a pornit, autobuzul m-a lovit pe mine şi eu am lovit pe toată lumea. Am ajuns pe trotuar. M-a împins autobuzul, când am ajuns aici, lângă stâlp, am auzit cum vine în viteză, m-am trezit aici”.

Pagubele vor fi suportate, în parte de firma de asigurări, iar şoferii nevinovaţi s-ar putea îndrepta împotriva celui care a provocat accidentul, pentru recuperarea eventualelor daune care nu vor fi acoperite de asigurători.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.