O femeie s-a căsătorit cu partenera ei, chiar dacă aceasta era moartă de câteva luni

0
427

O femeie de 74 de ani a plâns de fericire când judecătorul sta­tului Utah a declarat-o căsătorită cu partenera ei de acelaşi sex la doar câteva luni după ce cea din urmă a murit.
Judecătorul Patrick Corum a declarat-o, săptămâna trecută, pe Bonnie Foerster căsătorită legal cu Beverly Grossaint, care a murit în mai, în oraşul Salt Lake, la vârsta de 82 de ani, informează The Salt Lake Tribune. „Explodez de fericire, sunt o femeie măritată. Am aşteptat 50 de ani”, a spus Bonnie plângând, relatează Mediafax.
Beverly a avut grijă de Bonnie în ultimii 30 de ani. Femeia are 29 de operaţii la spate, a supravieţuit cancerului de sân şi celui cervical şi este aproape oarbă. De asemenea, suferă de o infecţie a oaselor din cauza căreia, în aprilie 2016, a trebuit să i se amputeze ambele picioare de deasupra genunchiului în jos.
Singurul lucru pe care judecătorul nu l-a stabilit la audiere este data de la care Bonnie se poate considera căsătorită cu Beverly. Petiţia întocmită de avocatul lui Bonnie, Roger Hoole, precizează data de 26 iunie 2015 – data la care Curtea Supremă a SUA a legalizat mariajul între persoanele de acelaşi sex. Judecătorul a sugerat data de 20 decembrie 2013, când mariajul între acelaşi sexe a fost legalizat în Utah. Corum a spus că data efectivă ar putea fi chiar în anul 1968, când cele două femei au început să locuiască împreună, dar nu crede că ar fi potrivit din punct de vedere legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.