O fermă de afine bine gândită

0
1152

Din DN79A se vede pe un deal de la Bonțești o fermă de afine, care însumează o suprafață de 14 ha de plantație cu afine. Am ajuns acolo cu ajutorul domnului viceprimar de la Primăria Gurahonț. Multă lume m-a întrebat ce fel de culturi sunt pe acest deal, care aparține composesoratului din Bonțești, însă nu acesta este important. Ci important a fost felul cum angajații acestei ferme au vorbit cu noi foarte frumos, doi ingineri, unul dintre ei este chiar domnul Pavel Draghișa Ilie.

  • Spuneți-ne vă rugăm, mai multe detalii despre afin.
  • Aici vedeți, avem o suprafață de 14 ha de afin, la cultura de afin ce trece de 10 ha este considerată cultură mare, de primavară, din luna martie încep lucrările, iar dacă vorbim de plantare în anul al doilea, se poate intra pe rod, dacă beneficiarul dorește, dar de obicei în anul ai doilea deja este cultură bio. Ce este interesant este că afinul are dăunători ca rapița și dăunători din silvicultură, dar în anul acesta i-am adunat cu mâna, deci la noi totul este bio. Culesul este prin luna iunie, fiecare se coace în trei etape. Se culege la interval de o săptămână, dar noi avem cinci soiuri de afine. Ne-am gândit să punem cinci soiuri că nu am știut cum va fi cu forța de muncă, dar har Domnului, că avem suficientă. Planta are picurare la rădăcină ca și alte culturi.
  • Ne bucurăm că ne-ați primit în ferma dumneavoastră și vom duce mai departe hărnicia și priceperea dumneavoastră în acest sector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.