O fetiţă de 10 ani a aşteptat, în chinuri groaznice, o oră după Ambulanţă

0
333

salvare

O fetiţă de zece ani din Dorobanţi, localitate situată la o aruncătură de băţ de Arad, a fost nevoită să aştepte timp de mai bine de o oră venirea aşa-zise-i …salvări. Fetiţa avea dureri groaznice în stomac, iar de disperare părinţii au apelat la ambulanţă. „Am sunat duminică la ora 10.20. Mi s-a transmis de la ambulanţă că trebuie să aşteptăm 20 de minute deoarece salvarea este la un alt caz şi alta nu este la dispoziţie. Neavând ce face am aşteptat salvarea, ieşind chiar la marginea localităţii pentru a nu pierde timp. Văzând că nici după 20 de minute de aşteptare nu vine, am sunat din nou. Mi s-a răspuns că ambulanţa este din nou la un alt caz, de data aceasta din Curtici, şi că atunci când va termina acolo va veni. După mai bine de o oră de aşteptare, am apelat la un medic privat, care din fericire a rezolvat situaţia“, spune dezamăgit Levai Zoltan, tatăl fetiţei.

Acesta spune că situaţia s-a rezolvat în cele din urmă pentru că fata nu a fost grav bolnavă, însă îşi pune serioase semne de întrebare dacă era un caz grav. „Ce se întâmpla oare dacă fetiţa mea era în stare gravă? Putea să moară liniştită până la venirea ambulanţei. Cum este posibil ca în anul 2015 să aştepţi o oră după salvare?“, se întreabă tatăl copilei.

Trebuie menţionat faptul că părinţii au fost cei care după o oră de aşteptare au sunat la ambulanţă, anunţând că nu mai este cazul să intervină. Automat se naşte întrebarea oare cât trebuia să mai aştepte fetiţa de zece ani venirea ambulanţei dacă părinţii ei nu ar fi apelat la un medic privat.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad au confirmat toate cele relatate de către părinte, dând vina pe volumul mare de muncă şi pe lipsa substaţiilor care să deservească zona respectivă. „Din păcate nu avem decât un singur echipaj pentru zona Sântana-Curtici. În momentul în care părintele a sunat echipajul a fost ocupat la alte cazuri mult mai grave, iar echipajele din Arad se aflau în misiune“, ne-a declarat dr. Mircea Merea, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Arad.

În ultima perioadă ne-au contactat la redacţie mai multe persoane dezamăgite de întârzierea cu care ambulanţele se prezintă la cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.