O firmă din Arad a fost amendată cu 4.000 de lei de polițiștii locali

0
240

O firmă din municipiu, cu sediul pe strada Ghioceilor, a fost amendată de Poliția Locală cu 4.000 de lei, pentru încălcarea mai multor prevederi legale.
În urma controlului efectuat, polițiștii locali au constatat că societatea nu deţinea aviz de funcţionare, nu avea afişat orarul de funcţionare, dar și că şi-a extins activitatea cu mult în afara sediului, fapt care a şi atras atenţia agenţilor de la Poliţie Locală, după cum susțin reprezentanții instituției. Aceștia susțin că Poliția Locală va continua controalele și le recomandă agenţilor economici să intre în legalitate.
„Conform Legii nr. 155/ 2010, atribuţiile poliţiştilor locali sunt diverse: de la asigurarea ordinii şi liniştii publice, la amendarea şoferilor care încalcă anumite prevederi ale Codului rutier sau chiar mai mult decât atât, poliţiştii locali pot verifica acti­vitatea agenţilor economici din aria lor de competenţă.
Spre exemplu, politiştii locali pot verifica legalitatea activităţilor de comerţ stradal şi a activităţilor comerciale, inclusiv din pieţele agroalimentare, târguri şi oboare, au drep- ­tul să efectueze controale la agenţi economici pentru a verifica dacă firmele deţin autorizaţiile şi aprobările necesare pentru desfăşurarea activităţii sau documentele de provenienţă a mărfii şi nu în ultimul rând pot verifica orarul de aprovizionare şi funcţionare al operatorilor economici, dar şi dacă agenţii economici respectă obligaţiile legale privind afişarea preţurilor, a produselor comercializate sau a serviciilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.