În cele din urmă, ISCHIA Sport SRL din Galați va fi câștigătoarea
licitației pentru lucrările de montare a gazonului sintetic de pe arena „Motorul”. Firma din orașul de pe Dunăre, care – de altfel – a amenajat și pista de atletism de pe arena „Gloria”, în 2012, a prezentat cea mai avantajoasă ofertă, respectiv suma de 1,050,000 de lei, adică apro­ximativ 225 de mii de euro.
Reprezentanții ISCHIA sunt așteptați la Arad vineri, 16 februarie, pentru a semna contractul cu Primăria. Mai departe, instituția de la kilometrul zero trebuie să dea comanda, dacă are – bineînțeles – disponibilă suma alocată lucrării, iar din acel moment firma gălățeană are termen de finalizare și predare a gazonului 30 de zile. Ar putea apărea, totuși, o problemă de ordin tehnic legată de temperatura solului ce trebuie să fie de minim 10 grade Celsius în faza finală, când se aplică efectiv sinteticul. Varianta vehiculată cu acoperirea terenului cu un cort mare, pentru a feri suprafața de precipitații și a asigura temperatura propice pentru executarea „operațiunii” cade, așa că e de urmărit dacă într-adevăr va trece exact o lună de zile până când UTA se poate întoarce la Arad, pentru meciurile de Liga a II-a.
Bineînțeles, în paralel, Primăria trebuie să finalizeze și lucrările la tribune și împrejmuirea terenului, dar acestea nu ar trebui să adauge zile în plus la darea în folosință a arenei din Aradul Nou. Cert este că UTA va începe anul fotbalistic la Șiria, acolo unde sigur va disputa partidele cu Clinceniul și Hermannstadt. Apoi, pe 24 martie, „roș-albii” o găzduiesc pe CS Afumați și speră că o vor face la Arad. Dacă acest lucru nu este posibil, de abia pe 14 aprilie e programat următorul meci acasă, cu Sportul Snagov, atâta timp cât disputa cu Olimpia a fost anulată, din moment ce sătmărenii au fost excluși din campionat de FRF.
ISCHIA Sport SRL a mai amenajat în România două terenuri sintetice de tipul celui de pe „Motorul” la Târgu Mureș și Piatra Neamț. În poză e reprezentat terenul de antrenament al celor de la FC Ceahlăul, în dreptul căruia firma gălățeană a
mai subliniat următoarele: „Gazon monofilament FIFA 2 stele, sistem încălzire electric, suport din piatră concasată”.

Recomandările redacției