Serviciile acordate într-un centru de plasament arădean nu mai sunt în atribuţia instituţiilor publice. Acestea au fost contractate unei fundaţii. Este vorba de Centrul de Plasament Orhideea, ai cărui beneficiari sunt câteva zeci de copii cu di­zabilităţi.
Consiliul Judeţean, în subordinea căruia este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a scos la licitaţie, la finele anului trecut, un contract privind contrac­tarea serviciilor sociale şi de sănătate acordate în Centrul Orhideea. Contractarea s-a făcut pe o perioadă de trei ani, pe perioada 2014 – 2016, iar în baza contractului, fundaţia că­reia i-au fost contracate serviciile va trebui să asigure găzduire, protecţie, recuperare, îngrijire de bază şi consiliere în vederea integrării sociale, copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, care suferă de dizabilităţi.
Valoarea finală la care a fost atribuit contractul luna aceasta se ridică la peste 2,33 milioane de lei. Contractarea serviciilor sociale presupune cedarea unor atribuţii pe care le au direcţiile de asistenţă socială, unor prestatori privaţi. Aceas­tă măsură are scopul de a uşura din aria serviciilor acordate prin sistemul public, în condiţiile finanţării scăzute.

Recomandările redacției