Tânara viitoare mămică venea din Italia şi a stat ore în şir afară până autorităţile i-au găsit loc la un hotel din Timişoara pentru carantină. Gravida a ajuns cu salvarea la maternitate pentru avort şi unde a fost testată pozitiv cu COVID-19.

O gravidă însărcinată în 26 de săptămâni şi-a pierdut copilul după ce ore în şir a stat în frig în corturile de la vama Nădlac. Tânără de 26 de ani a pornit din Italia pe şapte aprilie. A doua zi, pe opt aprilie, a ajuns la punctul de frontieră Nădlac, pe unde intră în ţară românii veniţi din vest. În vamă, autorităţile i-au înghesuit pe toţi în corturile de triere. „De dimineaţă până la ora 14 după masă. Aproape era seară. Am văzut un cort mai liber, atunci când mi-am luat o bancă şi am scos-o afară la ora 7-8 dimineaţa ca să stau la soare”, spune femeia.

După acest episod, gravida a fost preluată de pompieri şi transferată la o locaţie pentru carantinaţi. Aici, viitoarea mămică a aflat că urmează să stea câte şase persoane într-o singură cameră. „Eram obosită nu mai puteam să mai stau cu încă trei bărbaţi. Deşi până la urmă am acceptat. M-am dus în spatele aeroportului şi au vrut să ne bage într-o casă la care s-a curăţat atunci pe moment. Domnul poliţai îmi spunea că dacă nu accept va trebui să mă bage în casă cu forţa”, povesteşte femeia.

Abia spre miezul nopţii tânăra viitoare mămică a fost transferată la un hotel din Timişoara. În acea noapte, însă, şi-a dat seama că nu mai simte mişcările copilului în burtă. „Ştiu foarte sigur că şi în vamă mişca cât de cât când am ajuns. Am depistat la hotel că nu mai mişcă. Şi mi s-a părut burta aşa un pic ovală şi m-am panicat şi a doua zi miercuri am sunat la ambulanţă”, spune femeia. Tânăra a renunţat să meargă din start la spital de frica să nu se infecteze cu coronavirus. Ambulanţierii i-au recomandat să urmărească până în seară dacă simte mişcări ale copilul în burtă. „M-au luat contracţiile foarte tare joi şi am fost dusă la spitalul Odobescu fără izoletă. Am ajuns la ora 12 şi mi s-a spus că inima copilului nu mai bate şi că trebuie să fac avort imediat”, adaugă gravida.

La maternitatea Odobescu din Timişoara, acolo unde acum o săptămână au fost depistaţi fals pozitiv cu coronavirus opt nou-născuţi, tânără a făcut testul pentru COVID-19. „Am cerut autopsia copilului şi în jumătate de oră mi s-a spus că sunt pozitiv la COVID şi în aceste cazuri nu se poate face autopsia copilului”, spune femeia. După acest episod, femeia a primit câteva foi A4 pe care urma să facă o declaraţie prin care refuză autopsia copilului decedat. Tânăra a refuzat şi a fost transferată la maternitatea Bega din Timişoara pentru tratament specific coronavirusului. Acum femeia se simte bine, fără febră sau alte simptome specifice bolii COVID-19.

 

 

Sursa: Mediafax

Recomandările redacției