cersetorPatru arădeni îşi riscă în prezent libertatea după ce sunt consideraţi principali suspecţi într-un caz de trafic de persoane şi de minori. Poliţiştii SCCO şi procurori DIICOT Arad le-au urmărit de aproape mişcările iar astfel au aflat că aceştia obligau mai multe persoane printre care chiar şi minori, fete şi băieţi la practicarea prostituţiei ori a cerşetoriei. În urma unei ample acţiuni, suspecţii au fost luaţi pe sus şi duşi la audieri iar patru dintre ei au şi primit în cursul zilei de ieri mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Membrii grupului se foloseau de ameninţări şi de violenţă pentru a-şi obliga victimele să facă ce li se spune. Până în prezent au fost identificate, şapte victime, cea mai mică este o tânără în vârstă de 15 ani ce a fost exploatată timp de doi ani de zile. Audierile celor implicaţi au scos la iveală amănunte şocante. Mai exact, tinerele erau obligate să întreţină relaţii sexuale cu zece bărbaţi pe noapte şi să obţină minim 300 de lei. Cei care erau trimişi la cerşit nu aveau nici ei o soartă la bună şi trebuiau să aducă şefilor cel puţin 100 de lei pe zi. Calvarul victimelor nu se încheia însă aici, la finalul zilei «de lucru», erau percheziţionaţi corporal iar cei care primeau mâncare rămâneau fără ea”, au precizat anchetatorii.
Printre victime se află şi un tânăr ce recent a atins vârsta majoratului dar care a fost folosit timp de doi ani de zile. Acesta era obligat să întreţină relaxii sexuale cu alţi bărbaţi. În cazul în care refuza era ţinut cu forţa iar în multe situaţii a fost drogat pentru a nu se mai împotrivi.
De spus este faptul că toate victimele erau oamenii ai străzii, fără casă şi fără familie, ce se temeau să ceară ajutorul autorităţilor pentru ca apoi şefii grupării ori prieteni de-ai lor să nu se răzbune şi să îi persecute în continuare.
Coşmarul celor şapte oameni, poate chiar şi al altora pe care poliţiştii nu au reuşit încă să îi identifice s-a sfâr­şit după ce poliţiştii SCCO Arad au aflat despre această situaţie şi au intervenit. Procurorii DIICOT au audiat zilele trceute atât victimele şi suspecţii pentru a instrumenta corespunzător acest caz.
Poliţiştii au reuşit să găsească victimele acestei grupări prin canalele din municipiu, prin parcări iar pe unul dintre tineri chiar închis într-o baracă.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 20 de ani de închisoare.

Recomandările redacției