O hartă care oferă localizarea autovehiculelor abandonate/fără stăpân de pe raza municipiului este accesibilă publicului începând de luni, 10 iunie 2019, pe site-ul oficial al Direcției Generale Poliția Locală Arad. Astfel, cetățenii pot să obțină informații în acest sens accesând secțiunea „Comunitate” a site-ului DGPL Arad.
Harta vehiculelor abandonate este actualizată zilnic de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și poate fi accesată inclusiv de pe telefoane mobile de tip Android sau IOS. Formatul se află în curs de actualizare și optimizare pentru accesarea de pe terminalele mobile.
În cazul fiecărui autovehicul abandonat, cei interesați pot vedea fotografia și data la care a fost aplicată notificarea în vederea ridicării de către proprietarul sau utilizatorul legal. În cazul vehiculelor abandonate procedura legală de ridicare durează circa 14 luni iar pentru mașinile fără stăpân 2 luni. La finalizarea acestor etape legale, Direcția Generală Poliția Locală Arad poate duce la îndeplinire dispozițiile de ridicare emise de primarul orașului, urmând ca vehiculele să treacă în patrimoniul unității administrativ teritoriale.
„Este un pas pe care îl facem în direcţia unei bune colaborări cu cetăţenii. Îi îndemnăm pe arădeni să fie pro-activi şi să sprijine Direcţia Generală Poliţia Locală la identificarea tuturor maşinilor care ocupă în mod abuziv domeniul public, mai ales că unele dintre aceste autoturisme au devenit în timp adevărate focare de infecţii”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.
DGPLA solicită sprijinul arădenilor pentru identificarea autovehiculelor abandonate care nu au fost notificate, sens în care pot fi accesate adresa de mail se­[email protected], numărul de telefon al Dispeceratului: 0257-939, aplicația MyArad și site-ul Direcției Generale Poliția Locală Arad.
 

Recomandările redacției