omorProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, în data de 14 noiembrie, trimiterea în judecată a inculpaţilor Iakob Ştefan, Iakob Ştefan jr., Iakob Ioan Alexandru, Iakob Rita şi Iakob Nelu, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii  de tentativă de omor deosebit de grav, loviri şi alte violenţe, precum şi violare de domiciliu.
„Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între membrii a două familii rivale, a izbucnit un scandal în municipiul Arad la care au participat mai multe persoane. S-a stabilit, astfel, că inculpaţii au ata­cat cu un baston din fier şi un cuţit pe cei din familia cu care aveau un conflict, cauzând leziuni grave în ca­zul a doi bărbaţi. De asemenea, s-a mai stabilit că aceştia au pătruns fără drept în curtea locuinţei victi­melor, agre­sân­du-le”, se arată într-un cojudecatămunicat re­mis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.
Actul de violenţă a fost atât de pronun­ţat încât victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Jude­ţean Arad, unde au su­ferit intervenţii chirurgicale de urgenţă. Procurorii mai menţionează că „trei dintre inculpaţi au fost tri­mişi în judecată în stare de arest preventiv, iar celelalte două persoane, în stare de libertate”.
Dacian Don

Recomandările redacției