O jucătoare a fost testată pozitiv cu COVID-19, la Palermo

0
190

WTA a anunțat că a depistat o jucătoare care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus la turneul de la Palermo, care a început ieri.
„Sportiva a ieșit pozitivă și s-a retras din turneu. Este asimptomatică. WTA și specialiștii în boli infecțioase vor pune în aplicare planul de răspuns.
Orice persoană testată pozitivă va rămâne în izolare, în camera de hotel, până când va ieșit negativă. Cei care au fost în contact cu ea vor fi testați conform protocoalelor WTA. Turneul va continua cum a fost planificat”, anunță forul internațional.
Simona Halep și-a luat măsuri de precauție și tocmai de aceea nu și-a anunțat participarea la turneu.
Cotidianul Marca a dezvăluit condițiile din insulă, care fac ca alegerea Simonei să fie una foarte inteligentă.
„Sportivele conviețuiesc cu turiști fără măști. Hotelul oficial al evenimentului nu e rezervat exclusiv jucătoarelor. Ele se amestecă în locație cu populația venită în vacanță. Neavând obligația de a purta măști, mulți turiști nu o fac. Zonele comune sunt astfel riscante și există pericolul de contagiere chiar la micul dejun. Jucătoarele sunt luate de la aeroport cu o mașină oficială, cu plexiglas care protejează locurile din spate. Li se dă o pungă cu dezinfectat și termometru. Când intră în hotel li se ia sânge pentru testul PCR. Nu pot ieși din cameră 24h, până nu primesc rezultatul negativ al testului de coronavirus. Asta după ce au făcut testul și în țara din care au sosit. Alarma a fost dată joi, când o sportivă de dublu a apărut cu anticorpi la test. A ieșit totuși negativ și poate juca”, scrie cotidianul spaniol.
Zilele acestea și alte sportive de top precum Simona Halep, Johanna Konta, Karolina Muchova, Iga Swiatek și Anastasija Sevastova au renunțat să mai participe la turneu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.