bolos pressalertJudecătoarea Floriţă Boloş, de la Judecătoria Ineu, a fost reţinută, în cursul zilei de astăzi, de procurorii DNA, pentru luare de mită. Judecătoarea a fost prinsă în flagrant, într-o parcare din municipiu, pe când primea 5.500 de euro. Banii erau în­semnaţi, astfel încât femeia a fost con­dusă la audieri, la DNA Timişoara.
Din informaţiile noastre, judecătoarea a fost monitorizată în ultimele luni de lucrătorii SRI Arad, fiind filmată şi înregistrată în alte două cazuri de luare de mită. Floriţă Boloş este acuzată că primea diverse sume de bani pentru a da sentinţe favorabile în dosarele de retrocedări de care se ocupa. Cei 5.500 de euro primiţi în cursul zilei de ieri, reprezintă, potrivit pressalert.ro, cea de a doua tranşă de bani, după ce anterior mai primise 13.000 de lei, pentru pronunţarea unor soluţii în favoarea celui care o plătea. Magistratul nu ştia însă că persoana care îi oferea banii era investigator sub acoperire.
Alături de judecătoare a fost dusă la audieri şi nora acesteia.
Floriţă Boloş a fost implicată şi în una dintre cele mai mari retrocedări din judeţ, când o familie a primit 8.700 de hectare de teren şi pădure la Nadăş, pe raza comunei Tauţ, spre disperarea localnicilor.
Până la ora închiderii ediţiei, reprezentanţii DNA nu au dorit să comenteze pe marginea arestării judecătoarei de la Ineu. „Acţiunea este în desfăşurare. Deocamdată nu putem să oferim relaţii”, a declarat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.
Potrivit declaraţiei de avere depusă luna trecută, judecătoarea deţine o casă de 109 metri pătraţi în Ineu, cumpărată în 2003; un Ford Mondeo şi un Renault Symbol, achiziţionate în 2008, în leasing, având totodată credite în valoare de 96.701. euro, scadente în perioada 2013-2023.
Foto: pressalert.ro

Recomandările redacției