O lansare de carte de Crăciun (Lili)

0
226

Eugenia Crainic şi Otilia Ţigănaş sunt două scriitoare din Arad, mari iubitoare şi consumatoare de facebook. Aşa au cunoscut-o  pe a treia, Lili Crăciun, de prin Moldova, autoarea cărţii „Călătoria“. Din vorbe în vorbe s-au apropiat, s-au împrietenit şi s-au apucat să se aprecieze pozitiv una pe altele. Cum Familia Facebook este mare şi unitară au hotărât cu toatele ca Lili Crăciun să-şi lanseze romanul „Călătoria“ şi la Arad, alături de alte oraşe în care şi l-a lansat.

Zis şi făcut: joi, 3 noiembrie a.c. scriitoarea Lili Crăciun s-a înfăţişat la Cafeneaua Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad nu numai cu romanul „Călătoria“ în braţe, ci şi cu ultima ei carte, „Menajerele soacrei mele“ una de proză scurtă.

În faţa câtorva zeci de amatori de literatură şi de facebook, cartea a fost prezentată de simpaticele, zglobiele  şi zbanghiele Eugenia Crainic şi Otilia Ţigănaş, care au fost într-o formă de zile mari. Şi-au împărţit rolurile frăţeşte (nu sunt misogin, dar n-am găsit sinonim feminin pentru „frăţeşte“, căci „suroreşte“ nu prea merge): Eugenia Crainic a prezentat viaţa autoarei şi cartea ei prin prisma cititorului şi jurnalistului avid de spectaculos, de inedit, iar Otilia Ţigănaş, care de profesie este medic, a prezentat cartea din punct de vedere al impactului pe care-l presupune un avort interzis, aşa cum a trăit personajul principal din romanul „Călătoria“.

Toată manifestarea a fost una zglobie, cu momente inedite şi speciale, au fost cazuri în care prieteni vechi pe facebook s-au cunoscut pentru prima dată în carne şi oase. Una peste alta, Lili Crăciun şi-a lansat cărţile într-un cadru superb, pe măsura prieteniei lor facebook-siste.

Felicitări încă o dată prezentatoarelorşi organizatoarelor Eugenia Crainic şi Otilia Ţigănaş!

Mulţumesc şi pe această cale Adrianei Furdui pentru fotografii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.