O lucrare expusă pe plan internațional – exponat al lunii, la Muzeu

0
452

O lucrare realizată printr-o tehnică mai puțin întâlnită a fost aleasă ca exponat al lunii, de Complexul Muzeal. Lucrarea face parte din ciclul Visage, reprezentând cea mai amplă serie din creația artistului nipon, Toshio Yoshizumi.

Lucrare făcută prin tehnica acvatinta ( n.a. procedeu de gravură cu acid azotic, care imită desenul în tuș) și ac rece pe placă de cupru, aparținând artistului Toshio Yoshizumi a fost realizată în anul 1992. Lucrarea face parte din ciclul Visage, reprezentând cea mai amplă serie din creația artistului nipon. În acest ciclu de lucrări, artistul pune accentul pe figura umana. Nu ezită să se autoportretizeze în contexte ce se înscriu între cele două extreme – viața și moartea.

Toshio Yoshizumi se naște în 1952 la Saitama, Japonia.

Începând cu 1978 studiază gravura, pictura și modelajul la Granada în Spania, ca mai apoi să descopere arta europeană, prin intermediul celor mai importante muzee din: Spania, Franța, Elveția, Italia, Olanda și Belgia.

Incepând tot cu această perioadă se dedică total gravurii, participând la unele din cele mai cunoscute evenimente care aveau loc în Japonia la data respectivă.

„Pe plan internațional, Toshio Yoshizumi are o prezență masivă fiind expus în cadrul unor evenimente cum ar fi: Expozitia internațională de desen Juan Miro – Barcelona, Trienala internațională de gravura – Cracovia, Bienala internațională de arta – Valparaiso, Intergrafica – Berlin. (…). Proiectele personale ale lui Toshio Yoshizumi se concentrează pe expozitii în galerii si muzee din centre importante ale lumii: Tokyo, Belgrad, Barcelona, Varna, Cluj Napoca, Timișoara și Arad“, susține Dr. Adrian Sandu, artist vizual (Complexul Muzeal Arad). Mai multe informații pe https://www.facebook.com/TohioYoshizumi/.

Proiectul „exponatul lunii derulat în cadrul Complexului Muzeal Arad pune accentul pe promovarea unei piese deosebite din colectia muzeului, invitând publicul larg să o descopere pe parcursul lunii în curs.

Muzeul de Artă este marti-duminica, între 09.00-17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.