Tragedia care a marcat Aradul în urmă cu nici o lună și care i-a lăsat pe toți cu ochii în lacrimi continuă să întristeze lumea. Cel mai cunoscut alpinist arădean și-a găsit sfârșitul după ce a alunecat între stâncile din Munții Făgăraș.

Ca tristețea să fie și mai mare și mai greu de suportat, acesta a lăsat în urmă și un băiețel, pe David, în vârstă de șapte ani. Acum, la trei săptămâni de la tragedie, lumea a început să sară în ajutorul fiului lui David și a primei soții.

Rămasă singură cu cel mic, Minerva Vincze nu trece prin cea mai ușoară perioadă a vieții, aceasta suferind cumplit în timp ce, măcar în fața copilului, trebuie să fie o mamă cât mai puternică.

Pentru că niciodată nu a fost și nu va fi ușor pentru o mamă să-și crească singură copilul, pentru cei doi au început să se strângă niște bani. Nu ca să treacă mai ușor peste decesul unuia dintre cei mai importanți oameni din viața lor, ci pentru a nu se chinui și mai tare din cauza situației materiale.

David Török, fiul lui Zsolt și al Minervei Vincze, nu mai are doi părinți. Și eu aveam cam vârsta lui David când Tata a murit în război. Și știu cât s-a chinuit Mama să crească 3 copii și să aibă grijă și de bunicii acestora care aveau peste 70 de ani ! Așa că dacă puteți și doriți să faceți un mic gest de omenie și solidaritate citiți ce urmează:

Cont bancar pt David Török :

A: 1. Introduceți numărul Minervei în agenda telefonului

2. Instalați aplicația Revolut (cei care nu o au, pot primi invitație de la Cotyso Igna sau de la alții care o au).

3. Transferați bani din Revolut respectând pașii de acolo. Contul personal Revolut poate fi alimentat instantaneu din oricare alt cont de card al posesorului, asta înainte de a face plăți din el.

Numărul de telefon asociat contului Revolut al Minervei Vincze, este 0722-407 873.

B. Pentru cei care nu agrează acest sistem (nici noi !) am rugat-o pe D-na Minerva să deschidă un cont clasic, este următorul:

RO64 BRDE 360S V483 1125 3600 David Török.

Noi am depus azi banii și dacă faceți asta de la o sucursală BRD nu se percepe comision de depunere; nu știu cum e de la alte bănci.

Mulțumiri și de la noi pentru gestul de omenie și solidaritate !“, a fost mesajul lui Marlene Mititeanu, pe pagina sa de facebook.

Acum, toți cei care își doresc să îi ajute, au ocazia și o pot face prin mai multe modalități. Pentru că cei doi au rămas singuri și trebuie să continue viața în doi, fiecare mână de ajutor este una ce va face diferența. Au trecut prin clipe grele, clipe care au părut ireale și insuportabile, iar acum acestea vor continua să se simtă la fel de grele pentru mult timp.

Simt că o parte din el a rămas și va rămâne vie în noi toți, în trăirile avute împreună, în spiritul munților, pe apa Mureșului. Orice ar fi fost între noi, Zsolt și-a construit propria relație cu David, care se bucura de fiecare dată când își vedea tatăl. Îmi pare rău că realitățile noastre au devenit atât de diferite, iar drumul nostru a continuat separat în ultimii ani. Am acceptat asta în timp și am învățat că viața are propria curgere și că tot ceea ce pot face e să mă bucur de fiecare moment Acum, alături de cei dragi. Conectarea există, dincolo de cele lumești. Prima noastră despărțire a fost foarte dureroasă, însă cea de acum e de nedescris“, a fost mesajul postat de Minerva pe pagina sa de facebook imediat după aflarea tragediei.

Pe lângă acestea, Minerva a mai avut un mesaj pentru toți cei care i-au fost și îi sunt alături. Chiar dacă știe că durerea poate nu o să treacă niciodată, aceasta se bucură că a putut să aibă în viața ei o persoană precum Zsolt: Acolo sus, David.. dincolo de nori

De câteva zile bune, tot caut printre poze și încerc să fac o selecție cu ei doi. Mă opresc des și mă pierd în amintiri și momente. E greu, e foarte greu acum. Încerc să mă adun și să le rezolv pe toate, să dau răspunsuri la întrebări și să fiu alături cât mai mult. De David. Câteodată îmi iese, altădată nu..

Aș vrea să mulțumesc tuturor acelora pe care i-am simțit aproape zilele acestea, familie, prieteni, cunoscuți și chiar necunoscuți pt noi, dar care l-au cunoscut pe Zsolt sau au empatizat cu situația noastră. Contează mult să simți susținerea autentică.

De-asemenea, aș dori să le mulțumesc tuturor acelora care și-au oferit sprijinul financiar pentru David și să-i asigur că voi face tot ce-mi stă în putință pentru copilul meu și al lui Zsolt, așa cum am făcut-o și până acum.

Am simțit că ceea ce pot da eu înapoi, sunt câteva momente din viața noastră.

Prea puțini i-au cunoscut și această atitudine, cea de Tată. Un rol pe care nu a apucat să-l proceseze pe deplin.

În toți anii aceștia, am fost martorul întâlnirilor dintre ei și îmi era tare drag să-i văd cum se joacă împreună.

De multe ori am încercat să imortalizez cât mai mult din momentele petrecute împreună și chiar m-am întrebat de unde vine această sete de-ai poza atât de mult împreună. Am înțeles doar acum.

Însă mă bucur că am făcut-o și acum pot să-i arăt lui David din puținele momente petrecute împreună. Dar intense.

Și dacă e să vorbim despre latura umană a lui Zsolt, atunci cu siguranță se poate spune, că pentru el, cel mai important/special a fost David – fiul său, sau micul prinț, cum îi mai plăcea să-l alinte.

Acum, David îi mai simte atingerea doar noaptea în vis, când Zsolt vine la el și îl îmbrățișează.

PS. În data de 29 Septembrie, Zsolt ar fi împlinit 46 ani, iar în memoria lui ne vom întâlni în Făgăraș în weekend-ul 27-29 Septembrie. Sunt bineveniți toți cei care doresc să fie alături. Voi reveni cu detalii“.

 

Autor foto: Minerva Vincze

Recomandările redacției