givePrimul sfert al derby-ului clasic din baschetul feminin românesc a fost dominat de echilibru, ambele echipe punând mare accent pe apărare. Primele trei minute i-au aparţinut lui Givens, dornică să le demonstreze celor din Târgovişte că au pierdut o piesă importantă, astfel că era 6-2 în favoarea arădencelor. La rampă a ieşit apoi o altă americancă, Robbins, care a adus CSM-ul pentru prima dată în avantaj, 13-12 în minutul 8, pentru ca Ajavon să stabilească scorul după zece minute, 18-15 în favoarea gazdelor. Sfertul doi a fost în special al americancei Wirth, foarte activă sub panou pe faza de atac, secondată bine de trioul Risper – Brosovszky – La Plante, astfel că de la 22-19, ICIM a avut un run admirabil de 12-0, 22-31 în minutul 18!
Marcată agresiv de gazde, Givens a scăzut evident ritmul, s-a implicat prea puţin în joc şi a ratat inexplicabil de câteva ori, iar asta s-a văzut pe faza de atac a Aradului. De cealaltă parte, Târgoviştea a făcut şi ea un sfert doi modest, dovadă cele 11 puncte înscrise, doar Walker şi Davis remarcându-se prin reuşite, în timp ce gurile de foc Miljkovic şi Mărginean nu au reuşit aproape nimic. Totuşi, dâmboviţencele au mai redus din handicap până la pauza mare, iar după două sferturi scorul era de  34-29 pentru ICIM. „Galben-albastrele” au început tare şi sfertul trei iar La Plante a înscris pentru cea mai mare diferenţă în favoarea echipei arădene, 29-40 în minutul 23.
De aici însă s-a întâmplat ceva în jocul ICIM-ului, iar gazdele au speculat imediat momentul, apropiindu-se constant. Ajavon, Walker şi Davis au adus punct după punct, iar de la 36-41 s-a ajuns la scor egal, 42-42 în minutul 27, pentru ca sfertul trei să se încheie cu avantaj minim de partea celor de la CSM, 51-49. Echipa arădeană nu şi-a revenit nici în ultimele zece minute, apărarea a rămas datoare, iar atacul şi-a pierdut din luciditate şi eficienţă. Totul şi ca urmare a unei strategii ciudate a tademului Moraru-Ciocan, de a o lăsa pe bancă pe Risper şi de a juca la coordonare cu Givens, care în ciuda punctelor marcate pe final nu a făcut cel mai bun meci al său şi apoi cu Brosovszky, şi ea în zi modestă. De altfel, dintre jucătoarele de bază o putem remarca, parţial, doar pe Wirth, destul de bună în  ofensivă. De cealaltă parte, Târgoviştea a rămas calmă, şi-a văzut de joc, iar Walker, Matic sau Davis au marcat puncte preţioase. Totuşi, suspansul s-a menţinut până cu patru minute înainte de final, când era 63-57 în favoarea gazdelor. De la acest scor, ICIM nu a mai jucat aproape nimic, irosind cu nonşalanţă şi acel avantaj de nouă puncte luat în meciul tur de la Arad. Walker a pus sare pe rană cu două secunde înainte de final, când a stabilit scorul final, 72-61. O victorie meritată pentru gazde, care fără să joace strălucit, au arătat ca o adevărată echipă, profitând mai mult de slăbiciunile adversarei şi greşind mai puţin.
De remarcat arbitrajul tandemului Ciulin-Stoica, care în ciuda presiunii venite din partea gazdelor, a fost foarte bun, cu mici scăpări. Deşi a condus până acum în campionat, Univ.Goldiş ICIM pierde o mare şansă, poate aproape decisivă, în lupta la titlu. CSM Târgovişte trece pe primul loc, are şi avantajul meciurilor directe, astfel că în play-off şi în probabila finală cu ICIM va beneficia de avantajul terenului propriu. Dar până departe mai e cale lungă şi multe se pot întâmpla, astfel că arădencele trebuie să  ridice capul sus şi să fie conştiente că titlul le poate reveni.
Formații și marcatoare:
Târgovişte: Miljkovic 4 (1×3) – Mărginean 5 (1×3), Robbins 11 (2×3) – Davis 10 (1×3), Matic 13. Au mai jucat: Ajavon 16 (2×3), Pop, Walker 13, Stoenescu. Rezerve: Huţanu şi Filip. Antrenor: Florin Nini
ICIM: Risper 6 (1×3) – Brosovszky 5 (1×3), Givens 21 – Wirth 13 (1×3), La Plante 10.Au mai jucat: Milovanovic 4, Bartee 2, Cutaş. Rezerve: Moraru, Crăciun, Mercea.Antrenori: Dan Moraru şi Cristina Ciocan
Arbitri: Marius Ciulin (Constanţa) şi Ciprian Stoica (Sibiu).

Recomandările redacției