O minoră a încercat să-şi scoată copiii ilegal din ţară

0
178

mama minoraO tânără de 17 ani, mamă a doi copii, a fost prinsă de poliţiştii de frontieră din Nădlac în timp ce încerca să îşi scoată ilegal din ţară cei doi minori de un an, respectiv de o lună, fără a avea acordul părinţilor ei, ea fiind, la rându-i, minoră.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, tânăra se deplasa, pe jos, spre Ungaria, cu un copil în braţe. Cu ocazia controlului, femeia a prezentat o carte de identitate românească, iar, pentru copil – un certificat de naştere emis de primăria municipiului Arad, în anul 2013. Din studiul documentelor a rezultat faptul că mama este minoră, are 17 ani si se numeşte T.A.N. Deoarece niciunul dintre cei doi minori aflaţi în punctul de trecere a frontierei, mama şi copil, nu îndeplinesc condiţiile de a călători în străinătate deoarece, nu au acordul părinţilor, poliţiştii de frontieră i-au condus la sediu şi au extins verificările”, ne informa comisar-şef Daniel Iancu, din cadrul Poliţiei de Frontieră Arad.

Situaţia s-a complicat în momentul în care, după câteva minute, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră Ferdinand M., de 54 de ani, din Arad, care conducea un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, lângă alţi pasagericălătorind o femeie cu un copil în braţe, pentru care a fost prezentat un paşaport temporar. Cu ocazia verificării documentelor, poliţistul de frontieră a constat deosebiri între fizionomia minorului şi fotografia din paşaport, motiv pentru care toţi cei implicaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

Cercetările au stabilit că mama minoră, care se deplasa pe jos spre Ungaria, este atât mama copilului pe care îl ţinea în braţe, cât şi mama fetiţei din microbuz, în vârstă de o lună, pentru care a fost prezentat paşaportul temporar.

„Femeia din microbuz, care tinea copilul în brate şi care a prezentat documentele, se numeşte Maria Tabiţa F., are 24 de ani, este din Arad, si a declarat că a fost rugată de cumnata ei sa îi scoată copilul din ţară, pentru că nu avea documente legale pe numele lui. Toti au declarat că intentionau să ajungă în Austria”, mai preciza comisar-şef Iancu.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de cercetare penală împotriva celor trei pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, participare improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la tentativă de trecere ilagală a frontierei de stat şi complicitate la participaţie improprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.