O normalitate la Arad: munți de gunoaie în Săptămâna Mare

0
234

Arădenii nu sunt prea „curați” la trup și la suflet, mai ales înainte de Paști. 

Săptămâna dinaintea Paștelui presupune liniştea şi reculegerea, postul, curăţenia trupească şi spirituală, iertarea între oameni.  Credinţele populare spun că în Săptămâna Mare nu se lucrează. 

Însă, în Arad descoperim alte calități, precum indiferența și lenevia, proasta creștere și ignoranța, răutatea și lipsa bunului simț. Nu e cel mai bun lucru cu care să începi Săptămâna Patimilor, nu-i așa? 

Gunoaie peste gunoaie se constată în orașul nostru, dar și în suburbiile acestuia. În spatele magazinului Jumbo, în zona fostei școli, generala nr. 10 din Gai, strada Măgurele, în centrul municipiului, dar și nu numai…observăm pungi de gunoi legate bine, bine, frumos aranjate și poziționate fix unde le „este locul”. 

Mulți arădeni sunt indignați pe cei de la salubrizare, însă alții recunosc că produc gunoi în neștire, sortând aproape zero gunoi. Alții mai spun că ar vrea să sorteze, dar nu au recipiente pentru asemenea lucruri. 

Deci, că suntem sau nu în pragul Sfintelor Sărbători, nu contează, Aradul abia de mai respiră sub mormanele de gunoi, iar umanitate se odihnește, stând la rece.

 

Gunoiștea dintr-un cartier al municipiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.