O nouă anchetă la Județean: este vizat personalul care a uitat mortul, o noapte întreagă, alături de ceilalți pacienți… vii din salon

0
463

„Morții cu morții, iar viii cu viii” – ei bine, nu și pentru fostul Spital Municipal din Arad, actuala secție Covid, unde s-au întâmplat lucruri nu tocmai plăcute pentru pacienții vii.
Noaptea trecută, mai mulți pacienți vii, internați pe secția Covid a Spitalului Județean Arad, au fost constrânși să doarmă, ore întregi, la un loc cu un alt pacient decedat de curând.
Observând nepăsarea personalului medical, care pur și simplu a uitat trupul neînsuflețit în același salon cu cei care mai aveau duh de viață în ei, pacienții, care în urma nenumăratelor apeluri telefonice la medicii și asistentele care erau de gardă în acea noapte, au rămas fără idei. Văzând că nu-i bagă nimeni în seamă, au sunat la numărul de urgență 112 în vederea remedierii problemei.
Totodată Spitalul Județean se apără cu protocolul medical, care spune că un pacient decedat nu poate fi scos de pe secție, numai la două ore de la constatarea decesului, în condițiile în care pacientul a fost ținut mai mult de trei ore, în același salon cu pacienții vii, nu într-un spațiu special amenajat și separat de aceștia.
„Am cerut notă explicativă personalului medical care a fost de serviciu în noaptea de miercuri spre joi pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. La această oră are loc o ședință pentru a analiza faptele reclamate de pacient. În momentul în care vom finaliza ancheta va vom prezenta rezultatul și măsurile care se impun”, declară Florinei Ionescu, manager intermediar Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
În continuare, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Arad vor demara o anchetă cu privire la procedurile care au fost aplicate în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.