După dispariţia bruscă de pe piaţa arădeană de construcţii a firmei timişorene Confort SA, care fusese obişnuită să câştige cam tot ce era pro­iect important, mai ales la Primăria Municipiului Arad, încet, încet apar noi firme de care se aude tot mai mult şi care încep să câştige, la rândul lor, tot mai multe licitaţii.
Una dintre aceste firme este Amahouse, care cică a fost înfiinţată în 1994, numai că ani de zile nu s-a prea auzit de ea. De ceva timp însă, Amahouse a început să crească tot mai mult, mai ceva ca Făt-Frumos, şi să câştige tot felul de lucrări, care mai de care mai importante. Dacă la început, în anii trecuţi, s-a limitat la blocuri ANL şi săli de sport construite pe fonduri venite de la Bucureşti, mai nou această firmă a intrat în forţă pe fondurile europene şi lucrează deja la un nivel înalt, neaşteptat de înalt pentru cei din domeniul construcţiilor care ştiu ce se întâmplă în Arad.
Mai întâi, Amahouse a apărut ca subcontractor la… SC Confort, pe lucrările de apă şi canal din municipiu pe fonduri europene. Cum ar veni, pe teritoriul Primăriei Arad, unde lucrările nu se dau aşa, la orişicine. Apoi, aflăm despre Amahouse că are şi alte afaceri bănoase cu Primăria Arad, tocmai la CET, despre care şopârla ne spunea săptămânile trecute că devine interesantă pentru investiţiile ce urmează a fi realizate acolo, aşa că a fost băgat la înaintare fostul deputat Riviş Tipei, care să se ocupe de „buna“ gestionare a fondurilor. Aflăm că la CET această firmă Amahouse, de care 90 la sută dintre arădeni probabil n-au auzit, are o lucrare de vreo şapte milioane de euro. O megalucrare pentru care a fost bătaie mare, bătaie care a ajuns şi la urechile băieţilor atotştiutori şi care miroase urât de tot. Până la urmă, iată că Amahouse a ajuns să se ocupe de o megalucrare, iar ceilalţi au rămas cu buza umflată şi supăraţi foc.
Că în spatele Amahouse se vorbeşte că ar fi chiar vecinul de duplex al primarului Falcă, parcă nici nu mai contează. După Confort, Conar sau Univro, ce mai contează că apare o nouă firmă care are legături în vecini şi afaceri bănoase cu primăria. Singura problemă ar fi să nu ia calea Confortului sau Conarului şi să ne trezim că intră şi Amahouse în insolvenţă şi blochează fonduri europene şi mai ţepuieşte şi nişte instituţii, după modele deja brevetate în administraţia Falcă.

Recomandările redacției