intersectieUn proiect de hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie „Amenajare trecere la nivel cu liniile de tramvai pe C.A. Vlaicu la intersecţie cu strada Foişor” va fi supus aprobării, miercuri, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal.
Investiţia derivă din necesitatea asigurării unei intersecţii suplimentare pe Calea Aurel Vlaicu în vederea descongestionării traficului rutier, ce va fi generat şi de construirea unui nou centru comercial care va amplifica valorile de trafic rutier şi pietonal ridicate în zonă.
„Este necesară crearea a cât mai multe variante de circulaţie şi de legătură rutieră cu zonele de locuinţe pentru a nu genera blocaje în trafic, respectiv pentru a nu aglomera în mod excesiv intersecţiile existente la acest moment pe Calea Aurel Vlaicu”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Astfel, în zona în care a început construcţia unui hypermagazin Kaufland, va fi amenajat un pasaj la nivel cu liniile de tramvai pe o su­prafaţă de 240 mp, dar vor fi montate şi 21 de indicatoare rutiere şi un automat de dirijare a circulaţiei.
În aceeaşi zonă au fost montate deja mai multe semofoare terestre şi suspendate pentru vehicule, semafoare VID şi GIP şi semafoare pentru pietoni.
În urma investiţiei se vor crea mai multe variante de circulaţie şi de legătură rutieră cu zonele de locuinţe, evitându-se blocajele în trafic şi aglomerarea în mod excesiv a  intersecţiilor existente în acest moment pe Calea Aurel Vlaicu.
Valoarea investiţiei a fost estimată la 685.316 lei, finanţarea urmând să se facă din bugetul local.
(Ş.M.)

Recomandările redacției