O nouă investiție la Cardiologie, care îi scapă pe unii bolnavi de bisturiu

0
349

Ca în perioada amenajării Cardiologiei Intervenționale de la Spitalul Județean să nu se oprească activitatea acestei secții sensibile, s-a discutat într-o ședință de lucru cu dr.
Cristian Dina, unul dintre specialiștii reputați la nivel național. S-a hotărât aducerea unui expert tehnic în procedura prin care Consiliul Județean amenajează spațiul pentru instalarea noului angiograf la Spitalul Județean Arad.
„Am avut astăzi o discuție de o oră cu dr. Cristian Dina, pentru stabilirea detaliilor legate de următoarele investiții la Cardiologie. Am cooptat și o parte din echipa tehnică în aceste discuți. Cu dr. Dina, pe care îl apreciez în mod deosebit pentru ceea ce a realizat la Arad, pentru sutele de vieți salvate, nu ne întâlnim doar să schimbăm politețuri, ci să găsim soluțiile cele mai bune”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.
Consiliul Județean cumpără angiograful pentru Spitalul Județean din fonduri europene. Procedura se află în licitație. Angiograful este un element important al strategiei de dezvoltare a secției de Cardiologie de la Arad. Punerea sa în funcțiune va reconfigura Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență.
Angiograful este un aparat de ultimă generație care are două funcții importante: diagnostichează și vindecă într-o singură ședință, fără ca bolnavul să mai fie operat. Pacientul care apelează la aparatul angiograf va scăpa astfel de o intervenție chirurgicală și va pleca din spital la câteva ore de la realizarea intervenției.
Angiograful este utilizat în tratamentul îngustărilor (stenozelor) vasculare, chiar și în cazul vaselor de sânge milimetrice. Se poate interveni pe arterele inimii, pe vasele de sânge ale membrelor sau capului.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.