O nouă premieră pe scena Trupei Marionete: Fetița cu chibrituri

0
727

Fetiția cu chibrituri – o po­veste despre speranță, despre tristețe, despre încercări și bucurii, despre șanse și vise, toate privite prin ochi inocenți de copil, o istorie emoționantă care își află loc în sufletele tuturor oamenilor sensibili, prinde viață pe scena Trupei Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad sub forma unui spectacol nou, inspirat, semnat regizoral de Oana Leahu. „Cred în copilărie! Mă uit cu admirație și cu drag la jocul copiilor. Sunt fascinată de surâsul lor care poate răsări chiar imediat după ce lacrimile le-au scăldat obrajii. Orice om mare ar trebui să se oprească o clipă din goana după lucruri și să privească bucuria simplă a copiilor care descoperă fericirea printre pietricele, bucățele de cârpă sau firmituri de pâine. Copiii știu să recunoască, dincolo de aparențe, adevărtele valori: prietenia, iubirea, iertarea, în­­- țelegerea – și nu le este frică să simtă”, spune regizoarea spectacolului. Pe lângă regie, Oana Leahu semnează și scenariul produției.
Noua montare îi reunește pe aceași scenă pe Adina Doba, Izabela Moș, Oana Rogojină, Lăcrimioara Szlanko, Loredana Alexandrescu, Cristian Bordaș, Sorin Dorobanțu și copii Diana Iurcu și Maria Hanachiuc. Echipa artistică a proiectului este completată de scenograful Cos­tache Gavril Siriteanu și de Pedro Negrescu, care semnează muzica.
Premiera are loc duminică, 30 septembrie, la orele 11,00, pe scena Trupei Marionete, iar următoarea reprezentație a noii producții va fi pe 7 octombrie, tot la orele 11,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.