galinO nouă reprezentaţie a spectacolului „Sorry” de Alexandr Galin în regia lui Ion Ardeal Ieremia, va avea loc joi, 28 februarie, de la orele 19 în Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici. „Sorry” este cea mai nouă producţie a instituţiei teatrale arădene şi îi are ca protagonişti pe îndrăgiţii actori Zoltan Lovas şi Claudia Ieremia, cuplul care a făcut şi încă mai face furori cu „Anonimul veneţian” de Giuseppe Berto. Decorul spectacolului este realizat de Doru Păcurar, iar costumele de Indre Colta.
Din distribuţie mai fac parte Adelin Ghionghioşan şi Florica Valea. În timpul spectacolului va fi recitată poezia: „Femeia” de Triin Soomets, Estonia.
Într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate, doi îndrăgostiţi se reîntâlnesc după 20 de ani, într-o revedere marcată de speranţe şi deziluzii care construiesc rând pe rând un dialog viu, de un dramatism consistent.
Alexandr Galin este un dramaturg rus care a cunoscut succesul în perioada Perestroikăi, în anii 80, atunci când piesele sale au ajuns să fie montate la cele mai importante teatre din Moscova. Dintre textele scrise de el în România s-a jucat şi „Stele pe cerul dimineţii”. „Sorry” a mai fost pus în scenă în 2004 la Teatrul Bulandra de Yuri Kordonskyi, avându-i ca protagonişti pe Mariana Mihuţ şi Ion Caramitru. Pentru acest rol actriţa Mariana Mihuţ a fost distinsă în anul următor cu premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal.
Lucrând la „Sorry” echipa formată din Claudia şi Ion Ardeal Ieremia şi Zoltan Lovas şi-a propus să refacă succesul repurtat în aceeaşi formulă cu ocazia spectacolului „Anonimul vene­ţian”. Vă reamintim că producţia tea­trală rezultată din precedenta co­la- borare a celor trei a rezistat în repertoriul Teatrului Clasic Ioan Slavici aproa­pe zece ani în care s-au jucat peste 100 de reprezentaţii.

Recomandările redacției