În nicio lună de zile, fosta sală de aerobic de la bazinul „Delfinul” și-a schimbat total înfățișarea și destinația. De „vină” sunt omul de afaceri, Silviu Turc și profesorul Arpad Nagy, parteneri ai proiectului Panda Team Arad. Acesta e menit să crească noi generații de judoka, dar și să-i inițieze pe cei mai avansați în sporturi precum Sambo kombat, Jiu-Jitsu sportiv și MMA (Mix Martial Arts).
Inaugurarea sălii nou nouțe, „dotată până în dinți” cu cele necesare antrenamentelor, a fost inaugurată în preajma Zilei Mondiale a Judo-ului. Pe 28 octombrie e ziua de naștere a educatorului şi atletului japonez Kano Jigoro (1860-1938), fondatorul judo, adică prima artă marţială japoneză care s-a bucurat de popularitate internaţională şi prima care a devenit disciplină olimpică, în 1964. Bineînțeles pe unul dintre pereții sălii Panda Team Arad tronează și o poză cu maestrul Mihai Botez, părintele judo-ului românesc, plecat dintre noi în urmă cu 7 ani de zile.
Printre invitații speciali ai festivității de inaugurare a sălii de la bazinul „Delfinul” s-au numărat: Adrian Todor, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, Dan Cuedan, director adjunct la Direcția pentru Tineret și Sport Arad, Ioan Coste (director CSȘ Gloria) și câțiva dintre continuatorii școlilor inițiate de Mihai Botez, antrenorul emerit, Mihai Telechi, Shihan Pavel Milovan (9 DAN ju jitsu& kobudo) sau Iosif Szilyer. Cluburile de specialitate, partenere, precum CSM Arad, CSȘ Gloria, Sambojudo Pecica, CS Judo Arad sau Podgoria Ghioroc au avut și ei reprezentanți atât din rândul antrenorilor, dar mai ales al sportivilor care au încercat pentru prima oară noul podium acoperit cu saltele, sacii de box, spalierele orizontale și verticale, plasele de cățărare, dar și cele câteva aparate TRX.
Profesorul Arpad Nagy i-a avut alături și pe Teodor Ban și Ionel Brădean, cei care l-au inițiat în tainele judo-ului, dar nu l-a uitat nici pe fostul său coleg și prieten, Gabriel Pfaffenrath, decedat în urmă cu câțiva ani într-un tragic accident de mașină.

Recomandările redacției