O nouă săptămână cu spectacole atent selectate la Festivalul Internațional de Teatru Clasic

0
480

Festivalul Internațional de Teatru Clasic continuă în forță, astfel încât în primele două zile ale acestei săptămâni sunt programate alte două spectacole atent selectate de criticul de teatru Maria Zărnescu.
Astăzi (luni, 19 noiembrie), de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Clasic se va juca Cursa de șoareci, de Agatha Christie, un spectacol de la finalul anului 2017 al Teatrului Clasic „I.L. Caragiale” din București. „Săptămâna debu­tează la Arad într-o atmosferă de mister, de irezistibil thriller clasic, în suspans și situații-limită, cu un spectacol considerat cel mai longeviv din is­- toria teatrului, care se joacă de aproape 66 de ani fără întrerupere, la Londra, cu peste 27 000 de reprezentații, din distribuție făcând parte de-a lungul timpului mai mult de 400 de actori. A avut premiera în West End în 1952 și este … «Cursa de șoareci» de Agatha Christie, «regina crimei», acum un spectacol în regia lui Erwin Șimșensohn și scenografia Lilianei Cenean”, ne transmit reprezentanții FITCA. „Pentru o seară la teatru, atunci când cauți și ceva smart, dar și puțin divertisment, Cursa de șoareci va fi cea mai inspirată alegere. Tu cât de repede crezi că vei descoperi criminalul?”, scrie și Elena Coman, pe Yorick.
Mâine, marți, 20 noiembrie, de la ora 19, Sala Mare va găzdui un spectacol de un comic savuros, în regia lui Horațiu Mălăele: La Pulce. „Produs de Teatrul de Comedie în anul 2015, spectacolul s-a jucat reprezentații la rând cu casa închisă. Cu ace­eași nerăbdare a fost primit și la FITCA, fiind sold-out la doar o săptămână de la punerea biletelor în vânzare. Decorul minuțios realizat de Lia Man­țoc și costumele create de Anca Răduță au contribuit la structurarea unei adevărate pro­ducții de Commedia dell’Arte. Spectacolul «La Pulce», după «Puricele în ureche» de Geor­ges Feydeau, reușește să pro­voace râsul sănătos dar și contrarierea spectatorului, căci fiecare personaj devine, pe rând, când farsor, când pă­călit”, se mai arată în comunicatul de presă remis de cei de la FITCA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.