icimSâmbătă, arădencele şi-au făcut intrarea în forță în Final Four-ul Ligii Europei Centrale. În semifinală, galben-albastrele au câştigat clar disputa cu formaţia cehă Kara Trutnov, scor 85-66 (22-15, 17-23, 17-13, 29-15). Cu această ocazie „galben-albastrele” şi-au luat revanşa, după ce în finala CEWL din sezonul trecut câştig de cauză au avut cehoaicele. „Aveam de luat o revanşă după finala pierdută anul trecut iar pentru noi victoria are o mare importanţă, pentru că am învins deţinătoarea trofeului chiar în Cehia”, puncta managerul arădean Marcel Urban.
Risper a fost excelentă la coordonare, MVP al semifinalei, cu un double-double, 26 de puncte, 16 recuperări şi şapte pase decisive, şi cu o Givens la fel de bună cum o ştim, 20 de puncte, opt recuperări şi trei pase decisive, arădencele au fost aproape tot timpul în avantaj, iar pe final şi-au permis să facă şi spectacol.
Pentru Univ.Goldiş ICIM au evoluat Risper 26, Givens 20, Brosovszky 14 (3×3), Cutaş 9 (3×3), La Plante 6, Milovanovic 6, Bartee 4 şi Wirth. Mercea, Moraru şi Crăciun au rămas pe bancă. Fetele au fost însoțite de un mic grup de suporteri arădeni, iar Suzanna Milovanovic a jucat cu infltrații în gleznă, după o accidentare petrecută în preziua jocului de sâmbătă.
Apoi, formaţia maghiară DVTK Miskolc s-a impus în cealaltă semifinală cu 90-77 în faţa echipei gazdă a turneului final, Valosun Brno. După o primă parte echilibrată, unguroaicele au preluat iniţiativa în ultimele două sferturi şi au obţinut în final o victorie clară şi meritată. Miskolc, care are în lot două americance, Raven şi Sanford şi o sârboaică, Skoric, a avut un parcurs bun şi în prima fază a competiţiei, câştigând grupa A, din care au mai făcut parte Kara Trutnov şi Post Viena, cu un bilanţ de trei victorii şi o înfrângere.
Duel Arad – Miskolc, așadar, în marea finală, disputată ieri după-amiază. Elevele lui Dan Moraru și ale Cristinei Ciocan și-au confirmat statutul de favorite, trecând de formația maghiară cu scorul de 85-58.
Pe larg, despre finală, în numărul de mâine al ziarului nostru.

Recomandările redacției