Astăzi a avut loc în sala Constantin Jude din Timișoara, returul duelului dintre FCC Baschet UAV Arad și Phoenix CSU Simona Halep Constanța. Reamintim că la propunerea clubului arădean, echipa din Constanța a acceptat să joace acum și partida retur, demersul având ca bază dorința Aradului de a evita o deplasare lungă dar mai ales cu potențial risc în ceea ce privește pandemia de COVID, în condițiile în care nu se știe care ar fi fost situația în primăvară din acest punct de vedere.

La fel ca sâmbătă la Arad, duelul a fost unul echilibrat, cu echipa Constanței dând o replică foarte bună. Chiar dacă suspansul nu s-a mai prelungit până la ultimele secunde, victoria fetelor noastre n-a fost deloc facilă. Jose Araujo a trimis în teren un prim 5 format din Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vitulova. După un început echilibrat, în care ambele echipe alternează la conducere, constănțencele se desprind la 12-6 și 16-8. De aici însă până la finalul primului sfert, urmează o serie de 11 puncte consecutive reușite de echipa noastră, care trece în avantaj. Sfertul 2 continuă în aceeași notă de dominare destul de clară a echipei noastre, care se va distanța constant, ajungând să conducă chiar și cu 17 punte diferență. La pauza mare se intră  cu scorul de 32-44 în favoarea fetelor noastre.

Relaxarea din finalul sfertului 2 se menține din păcate și după reluarea jocului. Constanța va reduce treptat din diferență și chiar va reuși să preia conducerea cu 47-46. Arădencele termină în avantaj pe tabelă (47-49) un sfert trei în care au reușit să marcheze doar 5 puncte. Misiunea va fi evident dificilă în ultimul sfert deoarece Phoenix a prins aripi după ce a revenit în joc. Cu toate acestea fetele lui Jose Araujo au reușit să se mențină permanent în avantaj. Momentul de cumpănă s-a petrecut la scorul de 53-53 când gazdele acestui meci au ratat șansa de a trece în avantaj și de aici încolo nu au mai avut ocazia să întoarcă meciul. Scorul final 55-63 vorbește de la sine despre echilibrul partidei însă la fel de adevărat este că, dacă echipa noastră nu lăsa garda jos în sfertul 3, victoria ar fi fost mult mai concludentă.

Important este însă că FCC Baschet UAV Arad a legat a 11-a victorie și că se pregătește din postura de lider al clasamentului pentru duelul de sâmbătă, din deplasarea la echipa campioană, Sepsi Sfântu Gheorghe.

În celelalte meciuri disputate în acest sfârșit de săptămână, s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • Agronomia București – Sepsi Sfântu Gheorghe  42-80
  • Sirius Târgu Mureș – Rapid București  81-44
  • KSE Târgu Secuiesc – Olimpia Brașov  73-65
  • U. Cluj Napoca – CSM Târgoviște  61-54
  • Triumf Botoșani – CSM Alexandria  67-93

Clasamentul în acest moment se prezintă în felul următor:

Recomandările redacției