O parte dintre profesorii arădeni, obligați să-și ia concediu o lună

0
454

Profesorii arădeni care nu au ore la clasele terminale intră în concediu timp de o lună, între 2 aprilie și 4 mai. Cei care au ore la a VIII-a și a XII-a își pot lua concediu în zilele în care nu au cursuri.

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare lămuriri în privința felului în care cadrele didactice intră sau nu în concediu, în perioada vacanței de primăvară. Adresa prevede modul în care profesorii își vor lua concediu în această perioadă

Potrivit reglementărilor în vigoare, cadrele didactice arădene, au dreptul la 62 de zile de concediu de odihnă, iar aceste zile se pot lua doar în perioada vacanțelor.

În documentul de la Minister sunt prevăzute trei categorii de profesori: cei care au ore la clasele terminale, cei care nu au ore la clasele terminale și educatorii.

O anumită categorie de cadre de didactice, vor trebui să fie în unitatea de învățământ pentru asigurarea continuității la conducerea unității de învățământ.

Aceste cadre didactice vor fi programate în concediu de odihnă în zilele în care nu sunt implicate în activități de tipul celor menționate anterior”, potrivit documentului trimis inspectoratelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.