O pizza care a stat în gât: UTA Arad – Mama Mia Becicherecu Mic 2-2

0
234

stratilaPetre Narcis a renunțat la atacanții obișnuiți, anticipând că UTA va ataca. Silaghi și Steop au rămas pe bancă, în timp ce arțăgoșii lor colegi s-au dispus în teren în așa fel încât să-i blocheze cât mai eficient pe arădeni.
Timp de un sfert de oră, timișenilor le-a ieșit. Trupa lui Nagy a construit cu greutate, dar, la prima rupere adevărată de ritm, a marcat! Cipri Rus l-a deschis pe Strătilă în dreapta, mijlocașul a pătruns în careu, a driblat doi fundași și a fost faultat: penalty și 1-0 după execuție vicleană a lui Adrian Voicu (16).
Susținută de un stadion plin, UTA părea în grafic și a mai avut câteva momente bune, plecate tot de la Strătilă: blondul a centrat pe 6 metri pentru Rus, însă fundașul Toma a fost mai rapid cu o fracțiune de secundă (26), apoi a aruncat mingea în careu din lovitură liberă de la 25 de metri, Filip a boxat în pământ, arădenii au vânat mingea, însă goalkeeperul de la Mama Mia și-a revenit la timp (28).
Pe nesimțite, vizitatorii l-au amenințat pe Bodea de la distanță, Miheț (32) și Radu (37), de fiecare dată portarul a fost pe fază. Petre l-a pierdut și pe Hecsko, fostul jucător al Sebișului n-a mai putut continua după un fault al lui Botiș (42).
Dar timișenii nu s-au dat bătuți și au marcat exact când aveau mai mare nevoie: Varga l-a faultat pe Radu la 20 de metri ușor lateral stânga, mijlocașul de la Mama Mia s-a ridicat, și-a potrivit mingea și a prins o execuție de zile mari, oprită în vinclul din dreapta lui Bodea, 1-1 (44).
Intrat în locul accidentatului Hecsko, Silaghi (principalul marcator al Becicherecului în acest campionat) a animat ofensiva oaspeților în debut de act secund, iar punctul culminant a fost golul: Negruț a executat o lovitură de colț de pe dreapta, mingea a ricoșat la atacantul mai devreme menționat în careul mic, lovitură de cap precisă și 1-2 (54).
Roli Nagy a mutat cu tot ce a avut mai ofensiv pe bancă și s-a declanșat goana după egalare. În ciuda rezistenței solide a timi­șenilor (care l-au pierdut și pe Miheț, eliminat în minutul 70 după fault tare la Hlistei), golul a căzut. Tot de la căpitan: Burlă a centrat din lovitură liberă de la 35 de metri lateral stânga, Filip a ieșit să respingă, însă Botiș a fost de neoprit și a marcat cu capul la colțul lung, 2-2 (78).
UTA s-a aruncat cu toată echipa în atac. Copil a rămas de două ori pe post de recuperator la centru (și a rezolvat două contraatacuri ce puteau aduce dezastrul), dar forcingul arădean n-a avut succes. Deși a lăsat senzația că e nesigur, portarul Filip a reușit să evite tot ce a curs spre poarta lui, Telescu și-a dominat careul degajând toate centrările, Toma l-a secondat eficient, așa că tot ce a reușit UTA a fost o reluare a lui Hlistei din colțul careului mic peste poartă (90) și un șut al lui Copil trecut puțin peste transversală (90+2).
Formații:
UTA: Bodea – Ad. Voicu (76 Dragoș), Botiș, Filaret, Suslak (61 Burlă) – Strătilă, Chindriș (59 Copil), Varga, Hlistei – Ousmane, Rus (59 Leucuța).
Mama Mia: Filip – Miheț, Telescu, Toma, Negruț – Radu, Hecsko (42 Silaghi, 89 Molcuț), Luță (67 Steop), Mancaș – Zurbagiu – Hodiș.
Arbitri: Florin Mazilu – Dănuț Costea, Tamas Kopriva. Observatori: Vasile Balaj, Alexandru Terheș.
Cartonașe galbene: Hlistei, Botiș, Varga, Copil, Filaret / Toma, Luță, Negruț, Molcuț, Steop
Cartonaș roșu: Miheț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.