O povestire pe care Ernest Hemingway a scris-o în 1956, „A Room on the Garden Side”, va fi publicată în premieră săptămâna aceasta, în The Strand Magazine, o publicaţie trimestrială americană care a mai prezentat lucrări obscure semnate de autori precum Raymond Chandler, John Steinbeck şi alţii.
Temele povestirii, a cărei acţiune este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, sunt unele obişnuite în creaţia lui Hemingway: Paris, război, discuţii despre cărţi şi vin şi rănile lăsate de conflicte, potrivit The Huffington Post, informează Mediafax.
Războiul a fost una dintre „muzele” lui Hemingway. Acesta a fost şofer pe o ambulanţă în timpul Primului Război Mondial, sursă de inspiraţie pentru volumul devenit clasic „Adio, arme”. A fost soldat şi reporter în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi se afla la Paris în august 1944, momentul eliberării de sub ocupaţia nazistă. Hemingway avea numeroase lucrări nepublicate la momentul sinuciderii sale, în 1961.
Ernest Hemingway a fost distins cu premiul Pulitzer, în 1953, şi cu premiul Nobel pentru literatură, în 1954. Hemingway s-a mutat în 1939 la Finca Vigia, în Cuba, unde a scris romane precum „Bătrânul şi marea”, „Sărbătoarea continuă” şi „Insule în derivă”. Printre alte romane celebre ale sale se numără „Grădina Raiului”, „Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri”, „Fiesta”, „Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri”, „Pentru cine bat clopotele” şi „Adio, arme”. În iulie 1960, Hemingway s-a reîntors în Statele Unite unde, un an mai târziu, la vârsta de 61 de ani, s-a sinucis.

Recomandările redacției