furturiÎn ultima perioadă, poliţiştii şi jandarmii au depistat mai multe cazuri de furt. La Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a fost sesizat un caz de furt ce a avut loc într-un complex comercial situat în Calea Radnei din municipiu. La faţa locului, jandarmii au identificat persoana în cauză, o tânără în vârstă de 19 ani, domiciliată în municipiul Arad. Aceasta a fost observată de către reprezentanţii societăţii de pază, în timp ce ascundea în poşetă mai multe articole sustrase de la un raion de produse cosmetice. Prejudiciul creat în acest caz, în valoare de peste 380 de lei, a fost recuperat integral.
Jandarmii au întocmit actele de constatare, persoana în cauză fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. „După verificări, a rezultat că aceasta a mai fost depistată în alte patru cazuri de furt din societăţi comerciale şi a mai fost sancţionată pentru atragerea de persoane, în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obţine foloase materiale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.
Poliţiştii de la Postul de Poliţie Grăniceri au identificat suspectul principal în cazul unui furt din locuinţă. „Urmare a cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în data de 12 iunie, V. A., de 15 ani din Şiclău, a pătruns prin escaladarea gardului într-o locuinţă din localitate, de unde a sustras suma de 400 de lei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ins­pectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar adolescentul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Șepreuș au prins în flagrant, un tânăr care încerca să sustragă bunuri dintr-o locuinţă. Ioan J., de 22 de ani, din Șe­preuş, a fost prins în timp ce a pătruns prin efracţie, într-o locuinţă aparţinând lui S. S., de unde a incercat să sustragă mai multe bunuri alimentare. Tânărul este cercetat sub săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat.
În data de 12 iunie, poliţiştii Secţiei nr. unu poliţie rurală au identificat doi tineri suspectaţi că au sustras dintr-un imobil, din localitatea Mănăştur. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 24 mai – 03 iunie, C. S., de 17 ani, şi T. C. de 12 ani, ambii din localitatea Mănăştur, au sustras din imobilul aparţinând lui C. L., o drujbă şi o motocositoare, în valoare totală de 1.600 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Poliţiştii Biroului de Ordine Publică l-au prins în flagrant pe Petrişor T., de 26 ani, din comuna Cermei. Bărbatul a fost prins ieri, în timp ce sustrăgea mai multe instalații sanitare din sediul unei societăţi din municipiul Arad.
Pe numele celor menţionaţi, au fost întocmite acte premergătoare sub aspec­tul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Claudia Gavra

Recomandările redacției