O școală din județul Arad a fost închisă, după ce directorul a fost confirmat cu COVID-19

0
959

Școala din comuna Zădăreni a trecut, astăzi, în „scenariu roșu” din cauza faptului că directorul școlii a fost confirmat ieri seară ca fiind infectat cu Covid-19. Așadar, școala a fost închisă și cursurile se vor ține online, decizie ce va fi aprobată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Luni seară, directorul a anunțat ISJ despre testul care i-a ieșit pozitiv pentru coronavirus, astfel că DSP va face o anchetă pentru a afla dacă există în rândul profesorilor care au participat zilele trecute alături de director la pregătirile pentru începerea noului an școlar, vreo suspiciune de infectare cu noul virus.

Domnul director s-a simțit oarecum rău ca și cum ar fi răcit, în cursul zilei sâmbătă, dar duminică nu a mai avut nimic. El nu a venit la școală luni, pentru că duminică a inițiat testul și aștepta rezultatul. Am luat măsura de a trece predarea în online, preventiv, până când această măsură va fi aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cursul zilei de astăzi. În ceea ce privește elevii, nu există vreo suspiciune pentru că domnul director nu a fost prezent ieri la școală, iar vineri a fost ultima zi când domnul director a fost în școală pentru a participa la pregătirile pentru începerea noului an școlar. Reprezentanții DSP vor face o anchetă epidemiologică în rândul celor cu care domnul director a avut contact în ultima perioadă”, ne-a declarat inspectorul general al județului Arad, Marius Gondor.

În județul Arad, sunt 25 de școli (24 de unități de învățământ plus cea din Zădăreni) care funcționează în baza „scenariului roșu”, în șase unități administrativ-teritoriale – Conop, Pleșcuța, Dezna, Moneasa, Tauț și Vărădia de Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.