aparaturaSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă îşi reînnoieşte aparatura medicală din mai multe secţii. După licitaţiile pentru achiziţia de aparaturi de chirurgie laparoscopică şi laser chirurgical pentru Secţia de Urologie, unitatea spitali­cească a scos la licitaţie un nou contract, de această dată pentru Secţia de Gastroenterologie. Este vorba de apara­tură de videoendoscopie digestivă cu accesorii, contractul scos la licitaţie incluzând achiziţia, punerea în funcţiune a aparatului şi instruirea personalului medical din spital.
Achiziţia turnului de videoendodcopie implică costuri ridicate de aproape 485.000 de lei, finanţarea urmând să fie asigurată din fonduri bugetare. Data limită de depunere a ofertelor pentru licitaţie este 16 septembrie. Achiziţia, montarea şi instruirea cadrelor medi­cale care să folosească noul aparat se va face în termen de 60 de zile de la data atribuirii contractului. Asta ar însemna că în această toamnă, aparatul de videoendoscopie va fi pus în funcţiune.
Spitalul Judeţean este în plin proces de reamenajare şi modernizare. De săptămâna trecută au fost demarate lucrările de amenajare a incintei interioare a spitalului, ce include sistematizarea circulaţiei, realizarea unei platforme de parcare şi realizarea a două copertine de acces, la Unitatea de Primiri Urgenţe şi la Pediatrie. Tot în această perioadă se amenajează Compartimentul de Cardiologie Intervenţională ce va funcţiona din toamnă.

Recomandările redacției