autobuzeTransportul şcolar în judeţ nu va mai fi o problemă. Un număr de 23 de localităţi arădene vor beneficia de microbuze pentru transportul elevilor la şcoală. Microbuzele şcolare  au venit de la Ministerul Dezvoltării, în urma solicitării făcute de conducerea Consiliului Judeţean Arad.

De această dată, pentru că demersurile au avut o finalitate pozitică, preşedintele Consiliului judeţean, Nicolae Ioţcu s-a declarat mulţumit de felul în care, reprezentanţii Guvernului au dat curs solicitărilor judeţului, privind alocarea de microbuze şcolare. În urma cererilor trimise de Consiliul Judeţean Arad, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a repartizat judeţului Arad un număr de 23 de microbuze şcolare, din totalul de 28 solicitat.

 „În urma demersurilor comune ale Consiliului Judeţean Arad şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, am primit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale un răspuns favorabil. Un număr de 23 de unităţi administrative vor beneficia de un microbuz  nou, cu o capacitate de 16+1 locuri, microbuz ce va rezolva multe din problemele legate de transportul elevilor la şcoală. A fost un efort comun al reprezentanţilor judeţului Arad la Bucureşti, efort care făcut abstracţie de orientarea politică, pentru rezolvarea unor probleme sociale, de care toţi trebuie să fim conştienţi şi pentru care trebuie să facem un front comun”,  a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consilului Judeţean Arad.

Microbuzele vor fi repartizate în două etape în judeţ. Astfel, în prima etapă, care se va desfăşura în perioada iulie-septembrie 2014 vor fi repartizate un număr de 14 microbuze, către unităţile administrativ-teritoriale: Archiş, Bârzava, Beliu, Dieci, Fântânele, Ghioroc, Grăniceri, Hălmăgel, Livada, Săvârşin, Şepreuş, Tauţ, Vârfurile, Vinga.

În cea de a doua etapă, estimată a se desfăşura în perioada octombrie-decembrie 2014, vor fi repartizate un număr de nouă microbuze, către următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Apateu, Conop, Gurahonţ, Hălmagiu, Hăşmaş, Păuliş, Şiria, Vărădia de Mureş, Zimandu Nou.

Primele 100 de microbuze vor fi predate în data de 23 iulie 2014, în Piaţa Victoriei, în cadrul unui eveniment festiv, la care vor participa reprezentanţi ai Guvernului. La manifestare vor fi prezenţi primarii localităţilor Şepreuş şi Beliu, care vor primi fiecare, microbuzul destinat şcolilor din comunele pe care le reprezintă.

 

Recomandările redacției