O serie de proiecte cu greutate intră la vot în Consiliul Judeţean

0
311

cjaNu mai puţin de 30 de proiecte de hotărâre au de supus la vot aleşii judeţului în şedinţa ordinară de mâine a Consiliului Judeţean. Finanţarea reabilitării drumului Arad – Felnac, modernizarea incintei Spitalului Judeţean dar şi alocarea de fonduri din buget, pentru investiţii aflate în derulare sunt câteva dintre cele mai importante teme ce intră în dezbatere.

Şedinţa de la finalul acestei luni cuprinde o serie de proiecte importante, între care, cel care se referă la cofinanţarea lucrărilor de reabilitare a drumului Arad – Felnac – limită judeţ Timiş. Pentru a putea fi pus la punct, drumul, unul dintre cele mai degradate din judeţ, alături Arad – Şiria – Seleuş ar necesita fonduri de peste 27 de milioane de lei. Pentru că nu dispune de asemenea fonduri, Consiliul Judeţean face demersuri pentru a obţine banii de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Dacă va face rost de finanţare, CJA va trebui să asigure o contribuţie de peste 700.000 de lei. Studiul de fezabilitate pentru DJ 682 Arad – Felnac – limită judeţ Timiş este deja realizat, aleşii judeţeni urmând să aprobe alocarea cofinanţării. Consilierii vor mai supune votului documentaţiile tehnico-economice pentru proiectul „monitorizare, acces în spital, bariere şi aparate parcare“, la Spitalul Judeţean, proiect a cărui valoare se ridică la peste 800.000 de lei. Tot la capitolul investiţii la Spitalul Judeţean, unul dintre proiecte prevede alocarea de fonduri pentru amenajarea unei farmacii în cadrul spitalului.

Alte proiecte vizează alocarea de fonduri din excedentul bugetar pe anul trecut, pentru finanţarea unor cheltuieli, precum şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Administraţia mai trebuie să aprobe contractarea se servicii sociale pentru centre al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Asigurarea banilor pentru naveta cadrelor didactice din învăţământul special, precum şi tarifele pentru serviciile Camerei Agricole din subordinea CJA vor intra de asemenea la vot, în CJA. Lista cu proiectele de hotărâre ce vor fi supuse la vot în CJA poate fi consultată în documentul ataşat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.