O singură echipă pe teren în „El Clasico” pentru primul succes stagional: FCC ICIM Arad – CSM Târgoviște 78-65

0
384

Încetul cu încetul, FCC ICIM Arad revine în prim-planul baschetului feminin românesc. Dacă acum doi ani de zile, Târgoviștea se impunea la peste 50 de puncte diferență, astăzi, arădencele și-au luat revanșa. „Galben-albastrele” au câștigat derby-ul cu marea rivală, scor 78-65 (23-11, 22-18, 18-22, 15-14), la capătul unei prestații solide.
Cu o Sală Polivalentă destul de populată, Aradul a avut din nou o prestație bună în acest debut de sezon. De această dată, încununată și cu un succes la 13 lungimi distanță. Încă din primul sfert, ICIM-ul și-a anunțat intențiile în derby de România și au preluat rapid inițiativa (23-11). Avea să fie o diferență decisivă în economia meciului. Practic, ICIM-ul a condus pe întreaga durată a partidei, ba mai mult, adversarele nu s-au putut apropia la mai puțin de 10 puncte de teamul gazdă.
19 a fost avantajul maxim avut pe tabela de marcaj, asta și datorită unui atac aproape perfect. Nu mai puțin de 5 jucătoare din lotul pregătit de sârbul Miljan Medved au depășit borna celor 10 puncte marcate. Cu 17 puncte, Marta Fodor a fost principala marcatoare a duelului cu marea rivală, 9 dintre ele venind din afara semicercului. În acest top și-a făcut loc și americanca A’Lexus Harrison (10 puncte și 7 recuperări), la debutul oficial pentru FCC ICIM Arad.
Echipa arădeană obține prima victorie în noul sezon din Liga Națională, chiar în fața marii rivale din Târgoviște și viitorul sună bine. Confirmarea poate să vină săptămâna viitoare, mai precis luni, atunci când FCC ICIM merge la Brașov pentru un nou duel tare cu echipa lui Dan Calancea. După trei etape scurse, „galben-albastrele au patru puncte acumulate, la două lungimi distanță de primul loc.
„În sfârșit a venit prima victorie. Toți am așteptat-o și a venit astăzi (n.a. marți seara). Am întâlnit o echipă foarte experimentată, cu jucătoare care au jucat în baschetul românesc peste 10 ani, chiar și 15. Foarte experimentată echipă. Un meci greu, dar pe care l-am controlat de la un capăt la altul, sunt foarte mulțumit de ce s-a întâmplat pe teren. Astăzi a reintrat și Harrison și imediat s-a văzut și pe tabela de marcaj. Am înscris și noi 78 de puncte, ceea ce în precedentele două meciuri nu a fost cazul. Sunt foarte mulțumit și de apărarea noastră, care funcționează din nou. În primele trei jocuri ale sezonului am întâlnit cu echipele puternice și noi am primit puține puncte. Pot să zic că sunt foarte mulțumit în acest moment cu lotul pe care îl avem, sunt mulțumit de toate jucătoarele”, a declarat Miljan Medved, antrenorul formației arădene.
Marcatoare:
FCC ICIM Arad: Fodor 17 p, Dzombeta 15, Hadzovic 15, Harrison 10, Ardelean 10, Burdgess 7, Neagu 4.
CSM Târgoviște: Coker 15, Irimia 13, Toma 13, Stoenescu 9 puncte, Chivu 4, Cătinean 4, Ghiță 2, Popescu 2, Poole 2, Vaida 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.