O vulcanizare aflată într-o dărăpănătură i-a îndemnat pe unii dintre cititorii noștri să se îndrepte înspre ziarul nostru, pentru a se plânge de ce trebuie să suporte zilnic. Aflați într-o situație neplăcută, aceștia ne-au spus că vulcanizarea aflată pe strada Cocorilor, colț cu strada Henri Coandă, începe programul cu mult înainte de orarul obișnuit și face un zgomot infernal care deranjează toți locuitorii din zonă. Pentru reprezentanții firmei, nu contează orele de liniște sau respectul fată de cei care locuiesc alături. Deși își fac reclamă la ofertele deosebit de „bune”, ne întrebăm în ce condiții funcționează aceasta vulcanizare într-o clădire care pare să se prăbușească în curând. Și angajații stației de vulcanizare sunt terorizați de patronul care le cere mult fără a-i păsa că nu sunt remunerați pe măsură.

Vulcanizările ar trebui în mod normal să funcționeze doar în baza unei autorizații eliberate de Registrul Auto Român și bineînțeles Registrul Comerțului, însă nu este necesară o autorizație de mediu. În aceste condiții, firește, li se pare normal să înceapă programul la orice oră le surâde și să polueze fonic tot cartierul, tocmai pentru că nimeni nu îi trage la răspundere.

Pentru a elucida această situație, ne-am îndreptat către autoritatea în domeniu, și anume Registrul Auto Român, care efectuează periodic controale la firme de service auto și vulcanizare, pentru a se asigura că funcționează în parametri legali. „Noi efectuăm controale în baza unor tematici, în perioada premergătoare iernii. Deja sunt în țară efectuate unele controale concentrate pe partea de vulcanizare, urmând ca și în zona noastră să fie făcute astfel de verificări”, a declarat Ioan Ulici, reprezentant RAR Arad.  Inspectorii verifică, de asemenea, actele de garanție pentru activitățile prestate, dacă sunt înregistrate sau nu inspecțiile finale sau dacă se mențin condițiile inițiale de autorizare, spre exemplu dacă au verificări metrologice în termen de valabilitate  la sculele și dispozitivele din dotare. Totodată, reprezentanții RAR Arad au luat act de plângerile locuitorilor din zonă și vor efectua verificări la respectiva vulcanizare pentru a vedea în ce măsură funcționează în baza unei autorizații.

 

  • Ion spune:

    In primul rand e o mare prostie ce se spune dat fii d faptul ca vupcanizarea nu este in acea casa, nu este intr-o cladire darapanata ci acolo e doar banerul de reclama afisat iar vulcanizarea prorpiu zisa este pe Cocorilor unde are si hala. Pacat ca sunt oameni atat de rai care nu stiu altceva decat sa incurce.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției