În preajma începerii școlii, multe asociații și insituții donează rechizite pentru copiii care nu au posibilitatea de a și le cumpăra.

În cursul zilei de marți, poliţiştii arădeni au finalizat o primă etapă a unui proiect social, prin care au fost achiziţionate şi dăruite copiilor care provin din familii cu situaţie materiala precară, 100 de ghiozdane.

Această nouă acţiune caritabilă a poliţiştilor arădeni este parte integrantă a mai multor proiecte comune pe care, în acest an, cu totul altfel, le desfăşoară în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului.

Astfel, prin implicarea directă a Arhiepiscopiei Aradului, preoţii parohi au identificat copiii care ar avea nevoie de sprijin material, iar poliţiştii, din fonduri proprii şi cu implicarea Corpului Naţional al Poliţiştilor Arad şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA), regiunea Arad au achiziţionat ghiozdanele necesare.

,,Se ştie că aliaţii tradiţionali ai familiilor sunt şcoala şi biserica şi în contextul în care, de la începutul acestui an şcolar a devenit operaţională o nouă structură a poliţiei, Biroul de Siguranţă Şcolară, pentru binele copiiilor noştri, ne-am alăturat şi noi, poliţiştii. Dorim ca, pe lângă activităţile şi misiunile zilnice pe care le desfăşurăm în slujba comunităţii, să demonstrăm că suntem parte integrantă a ei. Prin prezenţa şi activităţile noastre specifice de prevenire, ordine şi siguranţă, dar şi social-educative, dorim să facem parte activ din educaţia copiiilor, a generaţiilor care, şi prin implicarea noastră, vor deveni adulţi responsabili, cu conduită civică şi respect faţă de lege. Este un bun prilej de regăsire a unor valori, este momentul în care trebuie să adunăm energiile umane, iar unitatea de măsură să fie empatia şi generozitatea,,.

Recomandările redacției