O tânără a încercat să treacă granița cu cartea de identitate a cumnatei sale

0
382

O tânără de 29 de ani a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de o carte de identitate care aparţinea cumnatei sale. Luni, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, o persoană, pasager într-un autoturism marca Fiat, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile române. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că femeia se numeşte R.M., este cetăţean român, în vârstă de 29 de ani şi a declarat că documentul de identitate este al cumnatei sale. Tânăra a recurs la această metodă deoarece nu avea un document valabil pentru trecerea frontierei, intenționând să ajungă în Franța.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.