Multe femei sfârșesc abuzate fizic sau psihic de persoanele lângă care aleg să își petreacă zilele. Din nefericire, Aradul nu este o excepție, ci un loc în care avem foarte multe femei abuzate. Indiferent de vârstă, tinere sau bătrâne, nu sunt puține cele care ajung să sune la numărul unic de urgență 112 după ce au fost bătute de soți, concubini sau chiar proprii copii.

În această situație se află acum încă trei femeie care au ajuns pe lista nesfârșită a persoanelor bătute. În ultimele zile polițiștii au fost nevoiți să emită mai multe ordine de protecție după ce scandalul a izbucnit în mai multe case din județ.  Astfel, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizorie pentru cinci zile, pe numele unui arădean de 30 de ani, care și-ar fi lovit cu pumnii și picioarele fosta parteneră, o tânără de 18 ani, pe o stradă din municipiu. Lucru greu de imaginat și totuși real, tânăra și-a luat bătaie în stradă, agresorul nefiind prea impresionat de cei ce au devenit instant martori. 

Un ordin de protecție provizorie a fost emis și de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Lipova, pe numele unui bărbat de 63 de ani din Covăsânț, care aflâdu-se la domiciliu cu soția sa, pe fondul consumului de alcool, ar fi lovit-o cu pumnul în zona feței.

Nici polițiștii orașului Sântana nu au scăpat, aceștia fiind sesizați de o femeie de 55 de ani despre faptul că fiului acesteia, în vârstă de 32 de ani, pe fondul consumului de alcool, ar fi provocat scandal și ar fi fost agresiv cu ea și cu fiul mai mic al acesteia, un tânăr de 18 ani. Pe numele acestuia polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu. După toate acestea, toți cei în cauză sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. 

Recomandările redacției