judeteanO deflagraţie de proporţii, în urma căreia cel puţin zece apartamente au fost afectate, s-a produs, ieri, în zona UTA, mai precis la garsonierele ICIM. Explozia a băgat în spital o tânără de 19 ani.
La ora 10,15, un apel la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că la un apartament dintr-un bloc de garsoniere de la UTA s-a produs o explozie, explozie care a declanşat un incendiu.
În foarte scurt timp, la faţa locului s-au deplasat Pompierii, SMURD-ul şi Poliţia.
„Am intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, dar şi cu o salvare cu scară pentru recuperare de la înălţime. La faţa locului a ajuns şi SMURD-ul, şi Poliţia. Era un incendiu pe care l-am stins relativ repede. A fost nevoie să evacuăm o persoană de sex feminin, despre care am aflat, ulterior, că are 19 ani. A fost evacuată pe scara blocului…”, ne spune cpt. George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad.
Deflagraţia a fost atât de puternică, încât cel puţin zece apartamente, dintre cele 24 de pe palier, aflate la etajul trei, au suferit avarii. Concluzia pompierilor: scăpare de gaze de la o butelie.
Drama unei fete de culoare
B. E., locatară a apartamentului distrus, are 19 ani, e studentă la Medicină şi e din Nigeria. Explozia îi va lăsa, din păcate, urme. Şi nu o spunem noi… „În momentul de faţă (aproximativ ora 12,00, ieri, n.r.) tânăra se află în sala de operaţie. Este, după arsuri, cu siguranţă victima unei explozii. După primele investigaţii, estimăm că arsurile sunt pe 70% din suprafaţa corpului. Starea îi este foarte gravă, iar pronosticul e rezervat”, ne declară dr. Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
La ora redactării articolului, tânăra se afla sub stricta supraveghere a medicilor. Ambasada Nigeriei la Bucureşti a fost informată despre acest fapt, iar rudele fetei sunt aşteptate în Arad.
La orele serii, tânăra a fost transportată, pe calea aerului, la Spitalul de arşi Bucureşti.
Dacian Don

Recomandările redacției