O tânără din Africa de Sud a câștigat Miss Universe 2019

0
444
ATLANTA, GEORGIA - DECEMBER 08: (EDITORIAL USE ONLY) Miss Universe 2019 Zozibini Tunzi, of South Africa, is crowned onstage by Miss Universe 2018 Catriona Gray (R, in blue) at the 2019 Miss Universe Pageant at Tyler Perry Studios on December 08, 2019 in Atlanta, Georgia. (Photo by Paras Griffin/Getty Images)

Zozibini Tunzi a fost încoronată Miss Universe 2019, duminică seară, după ce i-a impresionat pe jurați la toate probele concursului de frumusețe. Pe locul doi a fost Me­xic, iar pe locul al treilea a ieșit Miss Puerto Rico, scrie Click.
„Am crescut într-o lume în care o femeie care arată ca mine, care are culoarea pielii mele și părul meu, nu este niciodată considerată frumoasă. Sper că acest lucru se va opri astăzi”, a declarat Zozibini Tunzi, după ce a fost desemnată Miss Universe 2019, potrivit CNN.
Tânăra de 26 de ani a câștigat marele premiu de 250.000 de dolari, dar și râvnita coroană pe care o va purta timp de un an, înainte să i-o înmâneze reginei frumuseții de anul viitor. Bijuteria este făcută cu aur de 18 karate și are 1.770 de diamante. Designul floral al coroanei este menit să reprezinte solidaritatea dintre femeile de pe toate cele șapte continente.

ATLANTA, GEORGIA – DECEMBER 08: (EDITORIAL USE ONLY) Miss Universe 2019 Zozibini Tunzi, of South Africa, appears at a press conference following the 2019 Miss Universe Pageant at Tyler Perry Studios on December 08, 2019 in Atlanta, Georgia. (Photo by Paras Griffin/Getty Images)

Tunzi este o activistă care luptă pentru drepturile femeilor. Ea și-a dedicat întreg timpul pentru a lupta împotriva violenței bazată pe gen. În noiembrie, tânăra le-a cerut bărbaților sud-africani să redac­teze scrisori de dragoste, care să facă parte din costumul național purtat de ea la Gala Miss Universe 2019. Zozibini e o susținătoare a frumuseții naturale și vrea să le încurajeze pe femei să se accepte așa cum sunt.
Zozibini Tunzi s-a născut în Toslo și a fost crescută în satul Sidwadweni, alături de cele trei surori ale ei. Când a crescut, s-a mutat în Cape Town, în surburbiile Garden, și a urmat cursurile Univeristății de Tehnologie. S-a specializat în Relații Pu­blice și Managament. Zozibini Tunzi a mărturisit că modelele ei în viață sunt părinții ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.