O tânără din Arad îşi caută fratele şi cumnata, dispăruţi în Franţa

0
233

Disperată, că nu-şi mai găseşte fratele şi cumnata, o tânără din Arad a postat un mesaj emoţionant pe Facebook, implorându-i pe toţi românii din străinătate, care ar putea să o ajute, să o sprijine să-i găsească. Cazul este cu atât mai complicat, cu cât sora cumnatei sale i-a transmis ba că fratele ei a murit, ba că a fost arestat, ba că a provocat un accident şi a fost reţinut.

„Au trecut trei săptămâni iar eu am aflat acum trei zile ca fratele şi cumnata lipsesc. Ultima dată ne-am văzut în septembrie, pe 19, m-a condus la autocar. De vorbit, în 6 noiembrie mi-a scris ultima dată. Pe 11 nu mi-a citit mesajele, pe 16 nu mi le-a citit, am presupus că intră el pe Facebook. Acum trei zile am zis că e prea mult timp de când nu am mai vorbit. Obişnuiam să vorbim destul de des”, a spus tânăra din Arad. Acesta este mesajul pe care l-a postat arădeanca pe Facebook:  „Din informaţiile pe care le deţin până acum ştiu că în Geneva doreau să ajungă. De atunci nu au mai fost văzuţi, telefoanele personale sunt închise. Mi s-a spus că au avut accident şi sunt morţi dar nici o autoritate oficială nu ne-a anunţat, pe noi, rudele din România. Fratele meu locuieşte în Franţa, regiunea Lancon de Provence, oraşul Miramas împreună cu soţia. Rudele soţiei fratelui meu m-au anunţat azi de dispariţia lor, timp de 3 săptămâni eu nu am ştiut nimic. Deşi menţin contact permanent cu fratele meu, de această dată s-a întâmplat să nu ia legătura cu mine, am presupus că e foarte ocupat şi mă va căuta când doreşte. Două doamne de pe grupurile din diaspora au luat legătura cu Ambasada României în Elveţia şi poliţia, li s-a transmis că numele lor nu figurează în registre ca victime ale unui accident sau alte evenimente. Presupun că în drumul spre casă, respectiv Franţa ceva s-a întâmplat, au dispărut efectiv.  Vă rog, dacă aveţi informaţii, dacă îi vedeţi anunţaţi-mă! Semnalmentele fratelui meu: 1,85-1,87; şaten, ochi căprui, în jur de 80-85 kg. Se numeşte Heljoni Adrian Sorin, născut în 21.07.1987. Semnalmentele soţiei sale: 1,60-1,65, păr vopsit negru, foarte lung, ochi căprui-verzui, slăbuţă, poartă proteză la un picior( din şold ). Berchi Loredana, născută în 12.05.1982. Ne vom adresa poliţiei din România cât şi ambasadelor celor două ţări. Mă puteţi contacta la numărul de telefon: 0745 960 886”.

În noiembrie, cei doi au plecat în Elveţia

Adi şi Dana Heljoni locuiau împreună, în Franţa, de 3 ani. În urmă cu aproape o lună, cei doi ar fi mers să ia pe cineva din Elveţia şi să colecteze produse electronice, pe care tânărul obişnuia să le ridice şi apoi să le repare, pentru că, de ceva timp, romanul era în şomaj. Rudele, din partea soţiei sale, i-au transmis surorii lui ca cei doi ar fi murit, apoi că au fost arestaţi. Disperată că nu-şi mai găseşte fratele de atâta vreme, Gabriela a început să-l caute şi să distribuie mesaje disperate pe reţelele de socializare. „Astăzi am primit un telefon de la sora cumnatei mele şi mi-a spus că fratele meu se afla în Lipova, arestat şi cumnata arestată în Elveţia. Oricum, nimic nu se confirmă. Nici arestarea, nici moartea, ştiu doar că sunt dispăruţi, în 10 noiembrie au plecat în Elveţia”, a precizat Gabriela, sora celui dispărut.

Cei doi dispăruţi creşteau împreună o fetiţă, pe care aveau de gând să o şi înfieze. Copilul se afla, în acest moment, în Franţa, laolaltă cu rudele din partea femeii. De cealaltă parte, sora bărbatului, care se afla în Arad, încearcă de una singură să îi găsească. Bărbatul era dat în urmărire naţională pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, de către poliţia din Hunedoara, însă sora lui nu crede că acesta ar fi putut fi extrădat, astfel că se teme de ce e mai rău. Astăzi, sora bărbatului dispărut vrea să depună şi o plângere oficală, la Poliţie.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.